Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/10/2010

Η Εθνική Ομοσπονδία δέχεται καθημερινά εκατοντάδες καταγγελίες για παράνομη καταχρηστική υβριστική και ανάρμοστη συμπεριφορά εισπρακτικών εταιριών και εισπρακτικών τμημάτων των τραπεζών. Οι παθόντες στη πλειοψηφία τους είναι άνεργοι υποαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες που μειώθηκε δραματικά ο τζίρος ή έκλεισε η επιχείρηση τους, ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες αποδοχές τους για χρονικό διάστημα 3-4 μηνών,  δημόσιοι υπάλληλοι που υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους. Πρόσφατα παραδείγματα των ανωτέρω απαράδεκτων συμπεριφορών είναι τα κάτωθι : α) η εισπρακτική εταιρία που εκπροσωπεί την Εθνική τράπεζα της Ελλάδος παρενόχλησε τον δανειολήπτη και το οικογενειακό του περιβάλλον ενώ εκείνος όχι μόνο είναι συνεπής στις πληρωμές των υποχρεώσεων του χωρίς να έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή αλλά το σημαντικότερο είναι ενώ είχε πληρωθεί η τρέχουσα μηνιαία δόση 2 μέρες μετά τη πληρωμή παρενοχλήθηκε και ο ίδιος και το οικογενειακό του περιβάλλον για την ήδη πληρωθείσα μηνιαία τρέχουσα δόση, β) η εισπρακτική εταιρία που δρα για λογαριασμό της Citibank ή εκπρόσωπος της Citibank παρενόχλησε δανειολήπτη τηλεφωνικά με εκφράσεις «ότι και να κάνετε εμείς τα χρήματα μας θα τα πάρουμε, δεν πρόκειται να σας τα χαρίσει κανείς» και όλα τα παραπάνω σε οξείς και απειλητικούς τόνους , γ) υπάρχουν περιπτώσεις καταγγελιών δανειοληπτών που την ίδια έχουν δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνικές ενοχλήσεις δια λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Καρδιοπαθείς με εγχείριση ανοιχτής καρδιάς και με εγχείριση κοιλιακής αορτής , υπερήλικος συνταξιούχος απειλήθηκε από εκπρόσωπο της eurobank με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή κρίση και να κινδυνεύσει η ίδια η ζωή του. Την ίδια στιγμή ο νόμος 3869/2010 που πάνω σε αυτόν είχαν στηρίξει ελπίδες πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών καταστάσεων και στην ουσία διαψεύδει τις ελπίδες των δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών που στηρίχτηκαν σε αυτόν. Όλα τα ανωτέρω με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν ευρείες μάζες πληθυσμού σε απελπισία και δημιουργούν τις συνθήκες μίας απρόσμενης μεγάλης κλίμακας κοινωνικής έκρηξης.

Επισκεφτείτε τo blog :

Μετά τιμής