Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Δ.Σ. ΒΙΟΖΩ
με το Γιάννη Τόλιο υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας

Την Τετάρτη 21.1.15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών «Βιοκαταναλωτές για Ποιοτική Ζωή – ΒΙΟΖΩ», με τον κ. Γιάννη Τόλιο, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας και πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσής μας.
Κατά την συνάντηση, το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ ευχήθηκε στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ καλή δύναμη για τον δύσκολο αγώνα του και κατέθεσε τις θέσεις της Ένωσης για ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές και το περιβάλλον, τα οποία δοκιμάζονται από τις πολιτικές Μνημονίου και τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιωργ. Κωστής ενημέρωσε τον κ. Γιάννη Τόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακρίβειας και της ποιότητας τροφίμων και συμφώνησαν στα παρακάτω:
√ Να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος!
 Να περιοριστούν οι εισαγωγές πολυτελών εμπορευμάτων.
 Να στηριχθούν με διάφορους τρόπους τα ελληνικά προϊόντα.
 Να αναπτυχθεί η ελληνική παραγωγή.
 Να βοηθηθούν οι Έλληνες αγρότες να δημιουργηθούν αγορές παραγωγών και απ’ ευθείας πώληση προϊόντων στους καταναλωτές με καλύτερες τιμές.
 Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, σε ελληνικά βιολογικά προϊόντα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 Να αυξηθεί η φορολογία κερδών των εταιριών και να μειωθεί η φορολογία των εργαζομένων καταναλωτών.
 Να απαγορευθεί εντελώς η εισαγωγή μεταλλαγμένων. Να υλοποιηθεί η απόφαση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και να ανακηρυχθεί επίσημα η Ελλάδα χώρα ελεύθερη από μεταλλαγμένα (ΓΤΟ).
Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε όλοι καλύτερα αρκεί να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών κ.α.).
Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι, η «τρόικα» και τα εγχώρια καρτέλ, φτωχοποιούν του λαϊκούς καταναλωτές και συρρικνώνουν την παραγωγική βάση της χώρας μαζί με την Εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Έχουν επιλέξει να μας διώξουν απο τα σπίτια μας με το άνοιγμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όταν αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια!!!
Οι κυρίαρχες ελίτ σε συνεργασία με τους βαρόνους των media, θέλουν να μας επιβάλλουν τα «μεταλλαγμένα», που πλήττουν μικρομεσαίους παραγωγούς, καταναλωτές, χώρες, λαούς και πάνω από όλα τη βιοποικιλότητα του πλανήτη.
Επί πλέον, είναι η βουλιμία των μεγάλων της αγοράς που θέλουν να μας επιβάλουν φρέσκο γάλα των 11 ημερών (!) που οδηγεί σε βέβαιη κατάρρευση την ελληνική κτηνοτροφία.
Στην Ελλάδα του 2015:
Η φτωχοποίηση έχει πλέον απλωθεί στο 1/3 του πληθυσμού. Πολλά παιδιά λιποθυμούν στα σχολειά από την πείνα, η ανεργία ιδιαίτερα των νέων «σπάει κόκκαλα», ενώ τα «λουκέτα» μικροεπιχειρήσεων έχουν φέρει χιλιάδες συμπολίτες σε απόγνωση. Τα μπαλκόνια έχουν μετατραπεί σε νέα Ζάλογγα για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Πρέπει να μπει τέλος στις πολιτικές που καταδυναστεύουν τους καταναλωτές και πλήττουν την αξιοπρέπεια τους.
Τα πράγματα όντως είναι σκούρα. Αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται αν προσπαθήσουμε να λύσουμε μόνο ατομικά το πρόβλημα.
Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, αλλάζοντας τα δεμένα των κυριάρχων πολιτικών. Αντί για την ανοιχτή παλάμη της ζητιανιάς να κάνουμε την αντίστροφη κίνηση. Ενωμένοι σαν μια γροθιά να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και μείωση της ανεργίας, τη διατροφική ασφάλεια και κοινωνική προστασία, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το μέλλον είναι με τους πολλούς και όχι με τους ολίγους.
Μια Καλύτερη Ζωή είναι Εφικτή!


       -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου