Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/03/2020

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2130342712
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ΚΙΝ: 6984065243
185 31                                                       ekritiko@otenet.gr


19/03/2020


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
                                                                                                                 
---------------------------------------------------------------------

   
H απόλυτη αθλιότητα του τραπεζικού συστήματος και της Ελληνικής πολιτείας



Εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει το σύνολο της ανθρωπότητας, η οποία πλέον βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, κάποιοι κύκλοι τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και των τραπεζών συνεχίζουν τις αθλιότητες τους.

Για πρώτη φορά ιστορικά και εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας χρησιμοποιήθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών από τράπεζα, προκειμένου να αποστείλει και να κοινοποιήσει πρόγραμμα πλειστηριασμού δια μέσου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αμερική σε Έλληνα μετανάστη, ο οποίος όντας μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα, έχει μεταβεί στην Αμερική προς ανεύρεση εργασίας.  

Την ίδια στιγμή η ανεξάρτητη ΑΑΔΕ κοινοποίησε στις 18/3/2020 πράξη διοικητικού καταλογισμού φόρου σε φορολογούμενο πολίτη.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απαγορεύονται οι πάσης φύσεως και μορφής επιδόσεις δικαστικού/διοικητικού περιεχομένου.

Οι παραπάνω αθλιότητες συνέβησαν εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των τραπεζών και των funds, εξακολουθούν να παρενοχλούν, είτε με τηλέφωνα είτε με γραπτά μηνύματα. Η παρενόχληση γίνεται όχι μόνο σε δανειολήπτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και σε ενήμερους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει μία δόση των 50€ με 60€.

Τα παραπάνω περιστατικά αποδεικνύουν ότι απαιτείται η άμεση δραστική παρέμβαση της κυβερνήσεως και δη του Πρωθυπουργού καθώς και των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων οι οποίοι μέχρι σήμερα εφάνησαν κατώτεροι των περιστάσεων και του θεσμικού ρόλου τους, υπερασπιζόμενοι κυρίως το επίπεδο των μισθών τους καθώς και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.



Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Οικονομολόγος / Νομικός 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου