Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών σταθερή στις θέσεις της και στις αρχές της από την ίδρυση της το 1999 και υπερασπιζόμενη πάντα τα δίκαια του δανειολήπτη απέναντι στους μεγαλοτραπεζίτες – ολιγάρχες – οικονομικούς νεοφεουδάρχες απαιτεί την εφαρμογή και τον σεβασμό των επιταγών του συντάγματος την εφαρμογή των νόμων και το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
Στα πλαίσια της σημερινής πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης , που έχει μετατραπεί σε κοινωνική κρίση , που αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό, σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και έχει δημιουργήσει:

1.5 εκατ. άνεργους
90.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα
12.000 νοικοκυριά με κομμένο νερό
50.000 ελληνόπουλα σε κατάσταση υποσιτισμού να υφίστανται λιποθυμικές κρίσεις

Την ίδια στιγμή οι μεγαλοτραπεζίτες – ολιγάρχες , που έχουν μετατρέψει την ελληνική δημοκρατία σε τραπεζοκρατία , την τελευταία τετραετία έχουν επιδοτηθεί άμεσα ή έμμεσα  είτε με την παροχή άμεσης ρευστότητας , είτε με την μορφή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου , δηλαδή με τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων ελλήνων πολιτών , με το ποσό των 200 δις ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω και όπως επιβάλλεται σε ένα κράτος δικαίου η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών  αιτείται τα κάτωθι:

1)   Ζητείται και απαιτείται η νομοθετική κατοχύρωση άνευ όρων και προϋποθέσεων του ακατάσχετου  της 1ης κατοικίας

2)   Ζητείται και απαιτείται το οριζόντιο κούρεμα κατά 50% του ιδιωτικού χρέους κατά το πρότυπο του δημόσιου χρέους καθότι , οι σημερινές συγκυρίες αποτελούν μοναδικά ιστορική ευκαιρία να γίνει τούτο.
3)   Ζητείται και απαιτείται η άμεση απαγόρευση λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών

4)   Ζητείται και απαιτείται να απαγορευτεί νομοθετικά η λειτουργία στην Ελλάδα των εταιριών ειδικού σκοπού και η έλευση των διεθνών κεφαλαίων δυστυχίας ή κεφάλαια γύπες που με έδρα την Γερμάνια , το Λουξεμβούργο , την Μ. Βρετανία κτλ , αγοράζουν τα τιτλοποιημένα δάνεια των ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα , την ίδια στιγμή να εκδίδονται χιλιάδες διαταγές πληρωμής , κατασχετήρια και προγράμματα πλειστηριασμών.


5)   Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών είναι η μοναδική οργάνωση – φορέας που αρνήθηκε και απέκλεισε  εξαρχής να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί για τα σπίτια των ελλήνων πολιτών , με τους οικονομικούς κατακτητές της χώρας μας, δηλαδή με την ΤΡΟΪΚΑ, όπως δυστυχώς έπραξαν άλλες καταναλωτικές οργανώσεις , χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσουν επίφαση νομιμότητας σε όσα πρόκειται να συμβούν.


Σας ζητούμε να μας στηρίξετε να μας συμπαρασταθείτε αλλά και να συμπορευτείτε , στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε κατά του τραπεζικού κατεστημένο.



      -Ο-
   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου