Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών πολιτών καταναλωτών , πιστή στις ιδρυτικές της αρχές και διακηρύξεις από το 1999 , μάχεται κατά των μονοπωλίων , των ολιγοπωλίων και των καρτέλ που κυριαρχούν και  νέμονται την ελληνική αγορά δημιουργώντας οικονομικές στρεβλώσεις κοινωνικές ανισότητες και οδηγώντας στο λουκέτο και στην ανεργία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Η Εθνική Ομοσπονδία καταγγέλλει την μέχρι σήμερα λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού που στην ουσία διευκολύνει την δράση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, αντί να επιβάλει την νομιμότητα.

Σήμερα στην ελληνική αγορά κυριαρχούν :


Στον τομέα του σιδήρου δύο οικογένειες ολιγαρχών

Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών , μία εταιρεία ολιγάρχη ( το απόλυτο μονοπώλιο)

Στον τομέα του τουρισμού εννιά οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών

Στον τομέα της ένδυσης 14 οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών

Στον τομέα των υπέρ μάρκετ και σούπερ μάρκετ , έξι οικογένειες ολιγαρχών

Στον τομέα του γάλακτος και των ποτών πέντε οικογένειες ολιγαρχών και πολυεθνικές

Στον τομέα των καυσίμων , τρεις οικογένειες ελλήνων ολιγαρχών


Η εθνική ομοσπονδία απαιτεί την εκ βάθρων ανασύσταση της ελληνικής επιτροπής ανταγωνισμού , προκειμένου να επιβληθεί η ευνομία στην ελληνική αγορά και κατ’ αυτό τον τρόπο το μέσο ελληνικό νοικοκυριό , της ανεργίας , της φτώχιας , των μισθών των 300€ και 400€ να αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνότερα τρόφιμα , σε φθηνότερα ρούχα, σε φθηνότερα φάρμακα , σε φθηνότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω , θεωρείται απαραίτητη η παραπομπή στην δικαιοσύνη των εταιρειών και των οικονομικών ολιγαρχών εκείνων , που τόσα χρόνια αισχροκέρδησαν και πλούτισαν , εις βάρος του ελληνικού  λαού.

Σας ζητάμε να συμπαραταχθείτε , να συμπορευτείτε και να αγωνιστείτε μαζί μας , ενάντια στην δράση των καρτέλ των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων, που αισχροκέρδησαν εις βάρος της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.




                                                                                -Ο-

                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                   ΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου