Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

           ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
           ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                      ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                                           ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                                  FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                               ekritiko@otenet.gr
185 31      

                                                                                      17/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΙΓΟΝ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Δικαστική απόφαση βόμβα που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην ουσία βάζει ταφόπλακα και ενταφιάζει το νόμο Κατσέλη και μαζί και με αυτόν τις ελπίδες δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών , που είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί δήθεν προστασίας της 1ης και κύριας κατοικίας διαμέσου του νόμου Κατσέλη
Η Εθνική Ομοσπονδία είχε εξαρχής προειδοποιήσει και καταγγείλει ότι η εξαγγελία περί ακατάσχετου της 1ης και κύριας κατοικίας είναι μύθος και αποτελεί πολιτική απάτη εκ μέρους της κυβέρνησης.
Καλούσε δε τους δανειολήπτες να ασκούν το σύνολο των ενδίκων μέσων που διαθέτουν για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων .
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται και επιβεβαιώνει , με τον πλέον δραματικό τρόπο τις προειδοποιήσεις και καταγγελίες της εθνικής ομοσπονδίας δανειοληπτών καθότι « παρά το γεγονός ότι ο δικαστής αποδέχεται το γεγονός ότι το προς εκπλειστηριάσει ακίνητο αποτελεί μεν την κύρια κατοικία στην οποία η αιτούσα διαμένει με την οικογένεια της , με βάση  όμως το γεγονός , ότι είναι κυρία και άλλων ακινήτων δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ενός ισογείου καταστήματος , δίνει το δικαίωμα στο δικαστή να αποφασίσει τον εκπλειστηριασμό της 1ης κύριας και μοναδικής κατοικίας της συγκεκριμένης οικογένειας , στην οποία ο δικαστής διατυπώνει την άποψη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ισόγειο κατάστημα ως οικογενειακή στέγη»
Η παραπάνω δικαστική απόφαση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου , κάνει σκόνη και θρύψαλα τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη και απεικονίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την σκληρή κοινωνική , οικονομική , δικαστική πραγματικότητα που αναμένει τα αμέσως προσεχή χρόνια δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες.
                                                                -Ο-
                                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
                                                ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

9 σχόλια:

 1. δηλαδη για να καταλαβουμε....να μην κανουμε καμια ενεργεια για τον νομο κατσελη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν ισχυει αυτο το αρθρο...ο νομος κατσελη εφαρμοζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και γω απο οσο ξερω ισχυει εως το τελοσ του 2012 και εχουν ανασταλλει ολες οι υποθεσεις που αφορουν κατασχεσεις ακινητων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΧΡΟΣΤΑΩ 360000 ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ,ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΩΔΗΜΑ 68000.ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΑ.ΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙ.ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΑΧΘΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΡΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. για να καταλαβω ο νομος κατσελη μπορει να προστατεψει ταυτοχρονα την κυρια κατοικια και ενα δευτερο ακινητο που ειναι επαγγελματικη στεγη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ 2012 ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2014, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013; ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα επαγγελματικά ακίνητα δεν προστατέυονται απο τον νομο
  Κατσελη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή