Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/7/2015

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2 ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6 FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ekritiko@otenet.gr
185 31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών Καταναλωτών καθόλη την διάρκεια των τελευταίων ιστορικών, δραματικών γεγονότων και εξελίξεων που βιώνουμε σαν έθνος , σαν χώρα και σαν πολίτες τήρησε μία υπεύθυνη στάση μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. 
Πρωταρχικός σκοπός της Εθνικής Ομοσπονδίας ήταν και παραμένει η Εθνική συναίνεση και ενότητα και όχι ο εθνικός διχασμός. Ως εκ τούτου κρίνει σκόπιμο να απευθυνθεί κατόπιν του ιστορικού δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 προς τους υποστηρικτές της και τα μέλη της πανελλαδικά αλλά και γενικότερα στους Έλληνες πολίτες για να επισημάνει τα ακόλουθα. 
• Χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου του 2015 όπως αυτό διαμορφώθηκε διότι διατυπώνει τη διαχρονική θέληση και αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού για εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια.
• Κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι σε καμιά περίπτωση το περήφανο αυτό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού δεν θα πρέπει να τύχει πολιτικής ή κομματικής εκμετάλλευσης από οποιαδήποτε πολιτικό ή κομματικό φορέα, μηδέ εξαιρουμένης της κυβέρνησης της αριστεράς και του κυβερνώντος κόμματος γιατί αυτό θα αποτελούσε τραγικό ιστορικό λάθος. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της Κυριακής ξεπερνάει τα στενά πολιτικά και κομματικά όρια του οποιουδήποτε πολιτικού φορέα γιατί απεικονίζει και διατρανώνει τη θέληση του ελληνικού λαού να αγωνιστεί για το σήμερα αλλά και το αύριο των επερχόμενων γενεών. 
• Με βάση τα ανωτέρω χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη εθνική συναίνεση και συνεννόηση στις τραγικές και κρίσιμες αυτές ώρες και στιγμές που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της χώρας. 
Στο σημείο αυτό η Εθνική Ομοσπονδία κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι η πρωτοβουλία αυτή από πλευράς του πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Αριστεράς και των συνεργαζομένων δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΔΗΚΚΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κ.Τ.Λ).
• Το μέγιστο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η εθνική συναίνεση , η εθνική συνεννόηση και η συστράτευση του συνόλου των πολιτικών φορέων , των πολιτικών κομμάτων εντός και εκτός Βουλής, των κοινωνικών κινημάτων, των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργανωμένης κίνησης πολιτών διότι το εθνικό διακύβευμα είναι μεγάλο. Η Εθνική Ομοσπονδία πολιτών Καταναλωτών διακρίνοντας – διότι είναι εμφανέστατο δια γυμνού οφθαλμού – ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα λοιπά κόμματα και φορείς που συμμετέχουν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στερούνται ικανών και έμπειρων στελεχών που να συνδυάζουν θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία της πραγματικής οικονομίας τους καλεί πέρα από κομματικές σκοπιμότητες να κάνουν άνοιγμα προς τη κοινωνία και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας εντός και εκτός Ελλάδος προκειμένου τους επερχόμενους κρίσιμους μήνες, τόσο τα υπουργεία όσο και ο κρατικός μηχανισμός μέχρι και την τελευταία υπηρεσία να στελεχωθούν με επιστημονικό δυναμικό που να προέρχεται από την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία και όχι από κομματικούς σωλήνες, γιατί μόνο έτσι θα καταστεί δυνατό να επιτευχθεί ένα εύλογο και διαχειρίσιμο αποτέλεσμα.
• Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι πολύ μικρές , μικρές, μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις σε όποιο κλάδο και αν αυτές ανήκουν έχουν δεχτεί ένα καίριο μη αντιστρέψιμο πλήγμα. 
• Όπως υπολογίζεται και αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί και με περαιτέρω στοιχεία δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις το επόμενο 12μηνο θα οδηγηθούν σε αιφνίδιο θάνατο με αποτέλεσμα την οικονομική ερημοποίηση και τη δημιουργία συνεπειών ενός κοινωνικού Αρμαγεδώνα που θα θρυμματίσει το συνεκτικό ιστό της κοινωνίας.
• Οι πρόσφατες ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση της αριστεράς των 100 δόσεων για οφειλές προς εφορία , προς ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π. κρίνεται πλέον με βασιμότητα ότι έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και ότι θα μπορέσει να τηρηθεί από ένα ελάχιστο ποσοστό επιχειρηματιών και επαγγελματιών.
• Χαρακτηριστικό παράδειγμα δια τα ανωτέρω είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα μικρά και μεγάλα τουριστικά νησιά της χώρας. Σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κως κ.λ.π. οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σημειώνουν δραματική καθίζηση εσόδων με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο για πόσο χρονικό διάστημα από τον επερχόμενο χειμώνα θα μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς βασικά έξοδα τους και πόσες αυτές θα επαναλειτουργήσουν την επερχόμενη τουριστική περίοδο του 2016 και υπό ποιους όρους.
• Εκεί που πραγματικά είναι τραγική η κατάσταση είναι στα μικρά νησιά και στα νησιά της άγονης γραμμής που ζουν και δουλεύουν με τον Ελληνικό τουρισμό όπου χωρίς υπερβολή τα έσοδα τους τείνουν να μηδενιστούν , αναφέρονται χαρακτηριστικά νησιά όπως η Κάλυμνος , η Σύμη, η Τήλος, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, η Φολέγανδρος, η Άνδρος , η Σέριφος, η Νίσυρος κ.τ.λ.
• Ο επερχόμενος χειμώνας του 2015-2016 θα είναι ο πλέον δύσκολος από την απαρχή της οικονομικής κρίσης και ήδη διαφαίνονται τα σημάδια μιας επερχόμενης οξείας ανθρωπιστικής κρίσης είτε σε γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως είναι τα νησιά του αιγαίου αρχιπελάγους, είτε σε συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων όπου διαβιούν κυρίως μικροαστικά και μεσοαστικά στρώματα πληθυσμού τα οποία κυριολεκτικά σαρώνονται από την ανεργία.
• Δια να προληφθούν και να μετριαστούν οι συνέπειες της οξείας επερχομένης ανθρωπιστικής κρίσης η Εθνική Ομοσπονδία Πολιτών Καταναλωτών προτείνει να ληφθούν άμεσα τα κάτωθι μέτρα. 
• Να δοθεί άμεση εντολή προς τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού συμφέροντος, καθότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης να μην διακόπτουν τις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος ( ΔΕΗ ) νερού ( ΕΥΔΑΠ) , τηλεφωνικές συνδέσεις ( ΟΤΕ, FORTHNET , HOL, WIND κτλ ) και όπου οι παραπάνω συνδέσεις από τους παραπάνω οργανισμούς έχουν διακοπεί να επανασυνδέονται άμεσα και άνευ προϋποθέσεων. Όλες δε οι ανωτέρω οφειλές με σχετικές ΚΥΑ που θα εκδοθούν να ρυθμίζονται υποχρεωτικά από τις ανωτέρω εταιρίες αναλόγως του οφειλόμενου ποσού από 10 έως 50 δόσεις. Τα ανωτέρω αφορούν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
• Από τα οφειλόμενα ποσά των επιχειρήσεων προς εφορία , ΙΚΑ, ΟΑΕ ( πρώην ΤΕΒΕ) , να αφαιρεθούν άνευ όρων και προϋποθέσεων το σύνολο των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί και τουλάχιστον το 30% του κεφαλαίου. Η δε υπάρχουσα ρύθμιση των 100 δόσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθότι έχει ξεπεραστεί από τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τροποποιηθεί στον αριθμό τουλάχιστον των 200 δόσεων ούτως ώστε σε συνδυασμό με τα ανωτέρω προτεινόμενα να δίνεται μία ανάσα ζωής και προοπτική από τον οικονομικό βρόγχο που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Οι δανειακές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων να παγώσουν άτοκα άνευ προϋποθέσεων και όρων έως τις 30/06/2016.
Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών Καταναλωτών θέτει ανέξοδα στην υπηρεσία της ελληνικής δημοκρατίας το σύνολο του επιστημονικού και διοικητικού της δυναμικού και προσωπικού για όπου και όταν αυτό χρειαστεί προκειμένου με τις δικές της δυνάμεις και αυτή να συμβάλλει στη σωτηρία της χώρας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου