Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το καινούργιο γεννήθηκε και προήλθε από την κοινωνία...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Στο ξενοδοχείο TITANIA, στις 05/04/2016, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας  Πολιτών - Καταναλωτών - Δανειοληπτών Ελλάδος και του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Τραπεζική και Οικονομική Δικαιοσύνη.
Οι δύο φορείς, δια των διοικητικών τους οργάνων και των νομίμων εκπροσώπων τους και, συγκεκριμένα, του κ. Ευάγγελου Κρητικού για την Εθνική Ομοσπονδία και του κ. Κυριάκου Τόμπρα για το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, προχώρησαν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, που προβλέπει εκτεταμένη συνεργασία και συμπόρευση και περιλαμβάνει τις κάτωθι κοινές δράσεις :

Α) Δικαστική συνεργασία σε κοινές δικαστικές δράσεις, επί ειδικότερων και γενικότερων θεμάτων.
Β) Κοινές εξωδικαστικές δράσεις σε θέματα προστασίας του δανειολήπτη-καταναλωτή-πολίτη.
Γ) Κοινές δικαιοπολιτικές δράσεις.
Δ) Κοινές ακτιβιστικές δράσεις.
Ε) Επιστημονική συνεργασία των οικονομικών και νομικών επιστημόνων και των επιστημονικών ομάδων των δύο φορέων.
ΣΤ) Κοινές διοργανώσεις επιστημονικών και ενημερωτικών ημερίδων, διημερίδων, συνεδρίων κ.λ.π.
Ζ) Πραγματοποίηση περιοδειών από μεικτά κλιμάκια των δύο φορέων σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Η) Αλληλοϋποστήριξη των δύο φορέων επί παντός θέματος.

Σήμερα γεννήθηκε  ένας υπέρ-φορέας,  πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα, που εκπροσωπεί 60.000 τακτικά και έκτακτα μέλη,  υποστηρικτές και φίλους, που διαθέτει επιστημονικές υπηρεσίες που απαρτίζονται από 45 εξειδικευμένους οικονομικούς και νομικούς επιστήμονες, συγκροτώντας έτσι μία πρωτόγνωρη επιστημονική δεξαμενή σκέψης. Με βάση τα ανωτέρω, το νέο αυτό σχήμα,  συνιστά σήμερα, με μεγάλη  μάλιστα διαφορά απόστασης, τον μεγαλύτερο φορέα στο είδος του στην Ελληνική επικράτεια και, παράλληλα, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, με βάση την πληθυσμιακή αναλογία.

Η συγκεκριμένη συνεργασία, μεταξύ άλλων, υποδεικνύει και τον δρόμο που θα έπρεπε ήδη να έχει προ πολλού ακολουθήσει και το ανεπαρκές και υποβαθμισμένο στην πλειονότητά του πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας.  

Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου απευθύνθηκε παράλληλα και σχετική πρόσκληση για τη συμμετοχή και άλλων φορέων, οργανισμών, προσωπικοτήτων κτλ. στο συγκεκριμένο εγχείρημα, διατηρώντας ο καθένας από τους συμμετέχοντες την διοικητική, οργανωτική και οικονομική του ανεξαρτησία, αυτοτέλεια και δομή.

Για την Εθνική Ομοσπονδία                   Για το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ
      Ο Πρόεδρος                                             Ο Πρόεδρος 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ                                          ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου