Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04/03/2020

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2130342712
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ΚΙΝ: 6984065243
185 31                                                       ekritiko@otenet.gr



ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
                                                                                                                 
---------------------------------------------------------------------

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Στις 04 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συνάντηση αντιπροσωπίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, που απαρτιζόταν από τους κ.κ Κρητικό Σ. Ευάγγελο πρόεδρο / οικονομολόγο -τεχνοκράτη, Πιερράκο  Παναγιώτη και Φουσέκη Ιωάννα με τον Υπουργό οικονομίας και οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούση Φώτιο και τους επιτελείς και συμβούλους τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και του Ειδικού Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων και της Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας κ. Κρητικός Ευάγγελος παρέδωσε στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούση, δύο εμπεριστατωμένα από επιστημονικής απόψεως υπομνήματα που το ένα αφορούσε στην διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και το άλλο-  (λόγω των έκτακτων γεωπολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα με το προσφυγικό πρόβλημα αλλά και με τον Covid–19 και τις συνδυαστικές επιπτώσεις των δύο ανωτέρω παραγόντων στην πραγματική οικονομία-) στους όρους τήρησης είτε των πάγιων ρυθμίσεων είτε της ρύθμισης των 120 δόσεων, προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. 

Το αίτημα αφορά στην ελαστικοποίηση των όρων τήρησης των ρυθμίσεων. Δηλαδή όσες δόσεις απολεσθούν  από τις τρέχουσες ρυθμίσεις εντός του 2020 να μην καταπέσουν αυτόματα αλλά οι δόσεις αυτές είτε να μετατεθούν συστημικά στο τέλος της ρύθμισης, είτε να αποπληρωθούν σύμφωνα με τις δυνατότητες των υπόχρεων εντός ευλόγου και συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. 

Τέλος συμφωνήθηκε όπως το επιστημονικό επιτελείο της Εθνικής Ομοσπονδίας νομικοί σύμβουλοι, οικονομολόγοι και ορκωτοί λογιστές αποστείλουν επιπλέον δεδομένα που θα υποβοηθήσουν τόσο το Υπουργείο όσο και την Ειδική Γραμματεία στο επίπονο έργο τους.

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Οικονομολόγος / Νομικός 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου