Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 10/01/2010


ΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31     
      
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

    Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Εθνική Ομοσπονδία για τα τεράστια προβλήματα που θα παρουσιαστούν στο στάδιο της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.3869/2010 περί ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Με βάση τον ανωτέρω νόμο είχαν καλλιεργηθεί τεράστιες προσδοκίες σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και ο μύθος περί προστασίας της πρώτης και κύριας κατοικίας άνευ προϋποθέσεων και όρων, με βάση τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου απέναντι σε προγράμματα πλειστηριασμών.
    Οι ανωτέρω προσδοκίες και μύθοι περί προστασίας της 1ης κατοικίας άνευ άλλου τινός όρου,  δημιουργήθηκαν μέσω των αρμόδιων πολιτικών και φερόμενων ως στελεχών της κυβέρνησης αλλά και των δημοσιογράφων και των αντιπροσώπων των καταναλωτών που μέχρι πρότινος ασχολούνταν με καταναλωτικά μόνο θέματα , όπως π.χ. με τιμοληψίες προϊόντων και όχι με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των δανειοληπτών, και αυτή την στιγμή δρώντας με τις εντολές της κυβέρνησης και επιδοτούμενοι κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα και ηθελημένα παραπληροφόρηση.
    Όλα τα παραπάνω καταρρέουν με την έκδοση δικαστικής αποφάσεως που παρά την επίκληση των διατάξεων του Ν.3869/2010, όπου μεταξύ των άλλων ορίζεται ότι μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2011, δεν δύνανται να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί, ο πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου επέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας του πλειστηριασμού, παρά τις διατάξεις του νόμου.
    Κατόπιν των παραπάνω προκύπτουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που χειρίζονται τα ανωτέρω θέματα.

                                                                                 Μετά τιμής
                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου