Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, οικονομολόγος, σύμβουλος αστικής και τοπικής ανάπτυξης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βιογραφικό
Γεννήθηκα το 1954 στην Αθήνα, μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη, όπου ήμουν δημοτικός σύμβουλος για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το 1986 μέχρι το 2014. Σπούδασα οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, ενώ η συνεργασία μου το 1986 με το ΙΠΑ της ΠΑΝΤΕΙΟΥ με έστρεψε στην σταθερή, από τότε, επιστημονική και επαγγελματική μου απασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμβουλος, κατά καιρούς, πολλών Δήμων της χώρας. Διευθυντής της ΕΕΤΑΑ μέχρι το 1994. Συνεργάστηκα ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα συνεργάζομαι με την Δημοτική Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού.
Η εμπλοκή μου με την πολιτική στον χώρο, πάντα, της ανανεωτικής αριστεράς, ξεκινά από τα χρόνια της χούντας, όταν μαθητής, ακόμα, οργανώθηκα στο ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, τη νεολαία του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πρόεδρος της Φοιτητικής Επιτροπής Αγώνα, συμμετείχα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και γιαυτό εξορίστηκα σε ηλικία 19 χρονών στην Γυάρο. Είμαι μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Φυλακισμένων και Εκτοπισμένων Αντιστασιακών της περιόδου 67-74. Ήμουν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ  για δύο χρόνια. Συμμετείχα σε όλα τα ηγετικά όργανα του ΡΗΓΑ μέχρι το 1982 και ήμουν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ μέχρι το 1986. Το 1990 εντάχθηκα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του οποίου ήμουν μέλος της Κ.Π.Ε. από το 2000 μέχρι το 2007. Το 2010 συμμετείχα στο μοιραίο εγχείρημα της συγκρότησης της ΔΗΜΑΡ, από την οποία αποχώρησα διαφωνώντας με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δημιούργησα μαζί με άλλους συντρόφους την πολιτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με στόχο να εργαστούμε από κοινού και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και για την συγκρότηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτής της επιλογής συμμετείχα ενεργά στην επιτροπή στήριξης του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις ευρωεκλογές του 2014.
Συμμετέχω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με δύναμη, πάθος και πίστη στα ιδανικά της ανανεωτικής αριστεράς, με την ελπίδα για την δικαίωση των αγώνων του λαού μας και για την ανασυγκρότηση της, κατεστραμμένης από τις μνημονιακές πολιτικές, χώρας
 
Είμαι ο Ανδρέας Νεφελούδης, οικονομολόγος, μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαι και εγώ ένας από τους χειμαζόμενους Έλληνες δανειολήπτες, αγωνίστηκα σε όλη μου τη ζωή μέσα στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίστηκα για να μπορέσει η οικογένεια μου να ζει μια ασφαλή και σταθερή ζωή. Και ξαφνικά η κρίση, που άλλοι μας προκάλεσαν, με έστειλε για κάποια χρόνια στην ανεργία, υπερχρεωμένο, να προσπαθώ να χτίσω τη ζωή μου από την αρχή.
Αυτό ζούμε όλοι μας, αυτή είναι η ζωή που μας επιφύλαξαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου, αυτή είναι η ζωή που μας επιφύλαξε η Μέρκελ.
Αυτή την ζωή πρέπει να αλλάξουμε, για να φύγουμε από τον βρόγχο του τραπεζικού δανεισμού, για να ξαναβρούμε την ελπίδα, το χαμόγελο και την χαμένη αξιοπρέπεια.

ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ..
 
     -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου