Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.01.2015 - Γιάννης Σταθάς, Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γιάννης Σταθάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα του λαού»
 «H μόνη ελπίδα που υπάρχει για να αλλάξει κάτι και να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο απαντάει στο θέμα επίλυσης του χρέους με κούρεμα και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης του υπολοίπου», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σταθάς ο οποίος κατατάσσεται 6ος μεταξύ των 300 Βουλευτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο ερωτήσεων.
Και προσθέτει οτι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει άμεσες λύσεις στο να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη».
* Σε οτι αφορά τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων, η προστασία της κατοικίας και των καταθέσεων στις οποίες «βάζουν χέρι» οι τραπεζίτες χωρίς προειδοποίηση, η διευθέτηση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μπουν σε κλίμακα, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, η παροχή άμεσης ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η παροχή ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά, η πρόσβαση όλων στη δωρεάν υγεία, καθώς και η στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν».
* Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις την αυτοδυναμία ο Γιάννης Σταθάς εκφράζει την βεβαιότητα οτι «ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους θιασώτες των μνημονίων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».
* Σε ένα ακόμα ζήτημα που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάννης Σταθάς έχουν θέσει σε προτεραιότητα είναι η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.
Μάλιστα ο κ. Σταθάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση θυμίζει οτι κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί πως θα μπει η υπογραφή ώστε να εκτελεστεί η οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για το Δίστομο κάτι που θα αποτελέσει μια ηθική δικαιωση για τα θύματα του ναζισμού.
«Το μήνυμα της εκτέλεσης της απόφασης για το Δίστομο είναι αφενός ότι όσα χρόνια και αν περάσουν αυτοί που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα  θα πληρώσουν και αφετέρου να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές τι σημαίνει φασισμός», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
* Να σημειωθεί οτι ως Βουλευτής ο Γιάννης Σταθάς, κατέθετε  το ποσό από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, μέρος της βουλευτικής  του αποζημίωσης στο Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο και στη ΦΛΟΓΑ τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια μέρος του μισθού του, ως βιομηχανικός εργάτης στην «Αλουμίνιον Α. Ε.». Επίσης δεν πήρε βουλευτικό αυτοκίνητο,  διάθεσε τους αστυνομικούς που δικαιούταν ως Βουλευτής, στο Α.Τ. Αλιάρτου και δεν προσέλαβε μετακλητούς υπαλλήλους (από το Δημόσιο).
«Δεν έχω μιλήσει γι΄ αυτά και ούτε τώρα θέλω να μιλήσω, το έκανα γιατί έτσι αισθάνομαι», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξή τους κάλεσε να τον εμπιστευτούν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαζί κάναμε το πρώτο βήμα, μαζί θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα. Στις 25 Γενάρη πετυχαίνουμε την ανατροπή, στις 26 κερδίζουμε την Ελπίδα»

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου