Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2015

ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)  ΒΑΜΒΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ (ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ)

Η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά  το 1956 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές  Επιστήμες στην Μ. Βρετανία στο STGILES COLLEGE και πήρε το πτυχίο της το 1979. Έχει κάνει έρευνες και ειδικεύεται στην Παιδοψυχολογία.
Από 2003 - 2007 έγραφε στην «Εν Πειραιεί» την παιδική στήλη «Αλήθεια… Γνωρίζετε Το Παιδί σας;».
- Από 2004 – 2012 είναι μέλος της Κ.Ε. ΔΗΚΚΙ
- Από 2004 -  2012 είναι Γεν. Γραμματέας της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου όπου με την συμβολή της, η ΕΤΕΠΚ ιδρύει το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
Το 2006 ήταν υποψήφια Δημ. Σύμβουλος σε κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας – ΔΗΚΚΙ στο Δήμο Νίκαιας. Από 2006 – 2010 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας και των Παιδικών Σταθμών ΙΒΣΑ-ΠΙΚΠΑ και βοηθούσε τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
- Το 2007 και 2009 προτείνεται ως υποψήφια Βουλευτής της Β’ Πειραιά με ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΚΚΙ.
- Το 2007 γίνεται μέλος της Επιτροπής Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
- Από το 2008 - 2012 επιμελείται την παραγωγή της πολιτικής-κοινωνικής-πολιτιστικής  εκπομπής «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ» στην Ραδιοφωνία Α.Μ. 93,4 – JETAIME RADIO του Πειραιά
- Συγχρόνως κυκλοφορεί το 15/νθήμερο έντυπο – εφημερίδα «διεκδίκηση» προβάλλοντας προβλήματα του Πειραιά.
-  Από το 2009 – 2012 είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Εκπαιδευτικών του ΑΣΜΠ
-  Από το 2011 είναι μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού Κερατσινίου-Δραπετσώνας
- Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής Β΄ Πειραιά είναι μέλος της ΕΕΚΕ Παιδείας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και  της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων υπεύθυνη στα ζητήματα Ειδικής Εκπαίδευσης.
Συγγραφέας του βιβλίου «ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ… ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ;» που κυκλοφορεί σύντομα και αναφέρεται σε Μαθησιακές δυσκολίες – Αναπηρίες – Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Και στοχεύει να αποτελέσει  ένα πολύτιμο  σύμβουλο για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.

Δήλωση της Ευγενίας (Τζένης) Βαμβακά για τα τελευταία γεγονότα

Μας ρωτούν συνεχώς πού θα βρούμε  χρήματα για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Το κόστος του αφορά 12 δισ. Ευρώ.
Τα μισά από αυτά είναι από ευρωπαϊκούς πόρους που ήδη υπάρχουν και έχουν κατανεμηθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα χρήματα του ΕΣΠΑ.
Τα άλλα 6 δισ. ευρώ τα οποία εμείς λέμε ότι θα τα βρούμε από τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και από τη πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 70 δισ. ευρώ.
Οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ λόγω χρεών υπολογίζονται στους 400.000. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν προσεγγίσει τα €75 δισ. με ένα μέσο ρυθμό αύξησης της τάξεως του €1,6 δις σε μηνιαία βάση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά, όταν η οικονομία αιμορραγεί για 6 συναπτά έτη και μάλιστα με επίπεδα ύφεσης που ξεπερνούν και αυτά της Αμερικής στη Μεγάλη Κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Οφείλουμε να διευκολύνουμε τους οφειλέτες.
· να μπουν σε ένα σύστημα Σεισάχθειας που θα είναι απλό, κατανοητό και δεν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους με την απειλή της μη έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.
Προβλέπουμε:
· τη σύσταση ειδικών περιφερειακών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού, ώστε να εισπραχθούν αμέσως οι οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
· Οι δόσεις δεν θα ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη
· Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνούν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.
· Όσοι επαγγελματίες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν μηδενικό εισόδημα δεν θα αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων και την απειλή άσκησης ποινικών διώξεων με τη μορφή μάλιστα του αντισυνταγματικού αυτόφωρου.
· Διευκολύνουμε τους επαγγελματίες που έχουν ‘κόκκινα δάνεια’ και οφειλές προς τρίτους με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θεσμοθέτηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.

Μας ρωτούν πώς θα διαχειριστούμε την τύχη χιλιάδων κόκκινων δανείων.
· Θα συστήσουμε ένα Δημόσιο Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους. Ο Φορέας αυτός θα εξασφαλίσει την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δανειοληπτών.
· Η κυβέρνηση Σαμαρά άφησε τους οφειλέτες στο έλεος των διεθνών funds και των τραπεζών. Κανένα διεθνές fund δεν μπορεί να κερδοσκοπήσει στις πλάτες του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας αγοράζοντας συσσωρευμένα χρέη.
Πως  θα βρούμε τους πόρους που απαιτούνται για τις ρυθμίσεις αυτές, ώστε να μην προκληθούν πρόσθετα δημοσιονομικά προβλήματα χρειάζεται πολιτική βούληση. 
· Επιδιώκουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τρόπο που δεν προκαλεί αύξηση του ελλείμματος και άλλες μακροοικονομικές παρενέργειες ή ανάγκες δανεισμού από τις αγορές.
· Η αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους με δίκαιο τρόπο είναι κομβικό σημείο στο πρόγραμμα μας. Έτσι στοχεύουμε στο να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους.
· Η ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
· Η επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται επίσης τα εξής:
· η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
· η θέσπιση ενός φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας
· το άνοιγμα των υποθέσεων που σχετίζονται με την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όπως η περίφημη λίστα Λαγκάρντ
· η εκπόνηση Περιουσιολογίου, ώστε να μπορούμε και με ακρίβεια να χαρακτηρίσουμε το ποιος πρέπει να θεωρείται πλούσιος στη χώρα
· η ίδρυση Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας
· η ίδρυση Τραπεζών Ειδικού Σκοπού για μικρομεσαίους και αγρότες
· η αύξηση των Δημόσιων Επενδύσεων σε συνδυασμό με την κατάρτιση ενός σχεδίου συνεργασίας με τρίτες χώρες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τους πόρους που αφορούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
· επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους,

Μας ρωτούν πως η χώρα θα τα βγάλει πέρα μετά τις εκλογές ,τι θα κάνουμε με τα ομόλογα που λήγουν, αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και τι θα γίνει αν η Μέρκελ πει όχι.
· Η συνολική διαπραγμάτευση θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί που η Ελλάδα μπορεί να κάνει συμμαχίες, και να συνταχθεί με τις χώρες που αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν από τις πολιτικές και τις εμμονές της γερμανικής ηγεσίας. Η Γερμανία είναι και αυτή οφειλέτης της Ελλάδας με το κατοχικό δάνειο παρά το ότι κάνει ότι δεν την ακουμπά. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα το εγγράψουμε στον κρατικό προϋπολογισμό.
· Οι δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι και το καλοκαίρι είναι απολύτως διαχειρίσιμες επομένως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης γύρω από τις δυνατότητες της χώρας. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση γιατί ως γνωστόν μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα

 Οι Ευρωπαίοι μιλούν για Grexit
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπουν κανέναν απολύτως μηχανισμό εξόδου από το κοινό νόμισμα. Τελεία και παύλα.
Καμία δυνατότητα εξόδου μιας Χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας δεν υπάρχει.
Όσοι λένε τα αντίθετα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ας μας φέρουν τα άρθρα που δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Άδικα όμως θα τους περιμένετε.

Μας ρωτούν με ποιους θα συνεργαστούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλειοψηφούν κόμμα αλλά δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία ,για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Θα συνεργαστούμε με όσους θα δεχτούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης.
Όσο για τις δηλώσεις του Βορίδη. «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τη Χώρα στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι και αν χρειαστεί να κάνoυμε.» Μίλησε επίσης, για Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.
Οι δηλώσεις του είναι διχαστικές και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Και δεν είναι ο μόνος. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα ο κος Ντινόπουλος καλεί τους εκλογείς να «βάλουν ανάχωμα στην λαίλαπα της αριστεράς». 
Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Για το θέμα παραγραφών ποινικών ευθυνών.
Όπως δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «η οικονομική νομολογία της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει παραγραφή για νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές οπότε και θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την διακρίβωση τυχόν ευθυνών όσων με τις αποφάσεις τους εξαθλίωσαν μια ολόκληρη κοινωνία.

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου