Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

       ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                            ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253

ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ekritiko@otenet.gr

                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών , με έντονη θλίψη και προβληματισμό παρατηρεί τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του Σύριζα, όπου γίνεται προσπάθεια από πλευράς  της ηγεσίας του , να αμβληθούν  ή να εξαφανιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργίες διαμέσου των συνιστωσών και τάσεων, των συνεργαζόμενων κομμάτων και προσωπικοτήτων που αποτέλεσαν και αποτελούν την βάση και τις δικλίδες ασφαλείας αυτών, ώστε το 27% του εκλογικού σώματος να εμπιστευτεί και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Το μυστικό της πολιτικής και εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ , που δυστυχώς όπως φαίνεται δεν έχει γίνει αντιληπτό από την ηγεσία του , είναι ο πλουραλιστικός τρόπος λειτουργίας του , που παραπέμπει στην άμεση Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα αυτός ο πλουραλιστικός τρόπος λειτουργίας διαμέσου των συνιστωσών των τάσεων και των συνεργαζόμενων κομμάτων και φορέων επιτρέπει την συνεχή στελεχιακή ανανέωση με αξιοκρατικά κριτήρια, από την ανεξάρτητη δεξαμενή της βάσης  των ψηφοφόρων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ιστορία διδάσκει ότι οδηγούμαστε στην  δημιουργία αυλικών και αυλοκολάκων στο αρχηγικό περιβάλλον με καταστροφικά αποτελέσματα.

Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών ανελλιπώς τον τελευταίο χρόνο ενημερώνει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τα λοιπά ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και τις  τραγικές περιπτώσεις οικογενειών που εξαπονδρίζονται από το τραπεζικό καρτέλ και τους οικονομικούς επικυρίαρχους, αλλά δυστυχώς ουδεμία ανταπόκριση βρίσκει ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα , ούτε από τα ηγετικά του στελέχη , παρά μόνο από ορισμένες συνιστώσες και τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες αυτές που θέλει να καταργήσει.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν και καταδεικνύουν  ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , έχει αποξενωθεί από την θλιβερή πραγματικότητα , που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές- δανειολήπτες  πολίτες  και από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας .

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε το παγκόσμιο μοναδικό φαινόμενο, ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην δύναται να καρπωθεί , την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση, του κόσμου και να δημιουργήσει ένα δυναμικό πλειοψηφικό ρεύμα και δυναμική εξουσίας.

Η εθνική ομοσπονδία δανειοληπτών εκπροσωπώντας 50.000 μέλη και υποστηρικτές και ως εκ τούτου έχοντας έννομο συμφέρον και συμμετέχοντας στο πολιτικό γίγνεσθαι δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα, παρόμοιο με αυτά της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Υπενθυμίζει δε στον Αλέξη Τσίπρα , ότι το 27% δεν απέχει πολύ από το 2% ή το 7%. 


                                                                         Μετά τιμής

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                              ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

                                                                        6977717893   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου