Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/06/2013

07/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θλίψη και προβληματισμό γεννά , η απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση του κ. Αθανάσιου Σκορδά , υφυπουργού ανάπτυξης , ανταγωνιστικότητας , υποδομών, μεταφορών και δικτύων στην Βουλή και πλέον συγκεκριμένα , στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου .
Ο υφυπουργός κ. Σκορδάς στην προσπάθεια του , να αποκλείσει τις ανεξάρτητες φωνές της κοινωνίας των ενεργών πολιτών , από την Βουλή των Ελλήνων , προκειμένου να κληθούν οι αρεστοί στην τρικομματική κυβέρνηση , προέβη σε απαράδεκτους , ψευδείς , συκοφαντικούς, ανυπόστατους  και υβριστικούς χαρακτηρισμούς , για την Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών, που από την στάση του υπουργού αποδεικνύεται , ότι η ανεξάρτητη δράση της ενοχλεί και ταράζει , το πολιτικό και τραπεζικό κατεστημένο.
Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς , απέκλισε από την σχετική συζήτηση στην Βουλή του σχέδιο νόμου που  αφορά πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010, την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων προστασίας , πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών.
Ο αποκλεισμός έγινε συνοδευόμενος από απαράδεκτους υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς , που υποβιβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής και ευτελίζουν τα υπολείμματα της πολιτικής ευπρέπειας, που απομένουν στον πολιτικό κόσμο , προκειμένου να μην καταγραφούν , οι θέσεις και οι απόψεις της Εθνικής Ομοσπονδίας στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων στα ακόλουθα θέματα:

1)   Τι πραγματικά συμβαίνει με το περιβόητο πανελλαδικό δίκτυο παροχής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές , όπου ουδέποτε  ουδείς έδωσε δημόσιο απολογισμό πόσοι και αν βοηθήθηκαν , υπερχρεωμένοι καταναλωτές, με ποιο τρόπο βοηθήθηκαν και φυσικά σε ποιους κατέληξαν τα συγχρηματοδοτούμενο , κονδύλια των προϋπολογισμών της Ελλάδος και της Ε.Ε. και με ποια κριτήρια επιλογής και διαφάνειας;

2)   Για να μην ακουστεί η θέση και η άποψη μας , ότι αποτελεί σκάνδαλο , εθελοντικές , καταναλωτικές οργανώσεις να χρηματοδοτούνται και να επιδοτούνται από τους προϋπολογισμούς της Γ.Γ. Καταναλωτή  από το 2009 έως και σήμερα , με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ( προφανώς οι αρεστές στο σύστημα καταναλωτικές οργανώσεις) , όταν την ίδια στιγμή 1.350.000 έλληνες είναι άνεργοι , 80.000 οικογένειες ζουν με κομμένο το ρεύμα στο σπίτι τους , 12.000 οικογένειες ζουν με κομμένο νερό στο σπίτι τους και 60.000 ελληνόπουλα λόγω του υποσιτισμού που υφίστανται παθαίνουν λιποθυμικές κρίσεις.

3)   Για να μην καταγραφεί η πάγια θέση της Εθνικής Ομοσπονδίας δανειοληπτών , για νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της 1ης κατοικίας , άνευ όρων και προϋποθέσεων .

4)   Για να μην ζητηθεί το οριζόντιο κούρεμα σε ποσοστό 50% του ιδιωτικού χρέους κατά το πρότυπο του δημόσιου χρέους καθότι , οι σημερινές συγκυρίες αποτελούν μοναδικά ιστορική ευκαιρία να γίνει τούτο.

5)   Για να μην ζητήσουμε και απαιτήσουμε , την άμεση απαγόρευση λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρείων.

6)   Για να μην ζητήσουμε και απαιτήσουμε να απαγορευτεί νομοθετικά η λειτουργία στην Ελλάδα των εταιριών ειδικού σκοπού και η έλευση των διεθνών κεφαλαίων δυστυχίας ή κεφάλαια γύπες που με έδρα την Γερμάνια , το Λουξεμβούργο , την Μ. Βρετανία κτλ , αγοράζουν τα τιτλοποιημένα δάνεια των ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα , την ίδια στιγμή να εκδίδονται χιλιάδες διαταγές πληρωμής , κατασχετήρια και προγράμματα πλειστηριασμών.

7)   Διότι αρνηθήκαμε και αποκλείσαμε εξαρχής να συνομιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε για τα σπίτια των ελλήνων πολιτών , με τους οικονομικούς κατακτητές της χώρας μας, δηλαδή με την ΤΡΟΪΚΑ, όπως δυστυχώς έπραξαν άλλες καταναλωτικές οργανώσεις , χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσουν επίφαση νομιμότητας σε όσα πρόκειται να συμβούν.

Πολιτικές συμπεριφορές και πολιτικές πρακτικές , όπως αυτή που σημειώθηκε από τον κ. Αθανάσιο Σκορδά , στην συνεδρίαση της διαρκής επιτροπής παραγωγής και εμπορίου , θα καταγραφούν στις μαύρες σελίδες της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας και επιβεβαιώνουν το γεγονός , ότι είμαστε χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.

Μετά τιμής
                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ