Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ηλίας Νικολόπουλος συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τη κάτωθι δήλωση:

“Από 1/1/2015 ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους δανειολήπτες . Διότι απελευθερώνονται πλήρως οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία και 1.000.000 οικογένειες δανειοληπτών παραμένουν στο έλεος του τραπεζικού συστήματος, των εισπρακτικών εταιριών και των κερδοσκοπικών funds που ήδη βρίσκονται στη χώρα. Στα ανωτέρω αν κάποιος συνυπολογίσει τους πλειστηριασμούς και τις προσωποκρατήσεις που ήδη διενεργούνται από τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία , τότε δημιουργείται ένα εφιαλτικό τοπίο.
Για τους παραπάνω λόγους συντάσσομαι και στηρίζω ανεπιφύλακτα την πρόταση του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών κου Κρητικού Ευάγγελου για απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών μέχρι το 2018 , από οπουδήποτε και να προέρχεται, είτε από τράπεζες , είτε από ασφαλιστικά ταμεία, είτε από εφορίες.
Με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από 1/1/2015  η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι δέσμια των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου και των μεγαλοτραπεζιτών.
          Οι δανειολήπτες πρόσθεσαν στην ατζέντα τους άλλον έναν λόγο για να καταψηφίσουν την παράλογη πολιτική που συντελείται σε βάρος τους. Με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής αριστεράς θα αντιπαλέψουν αυτή την νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση”.


                                                 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ   
                                    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

                                      ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου