Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/09/2014...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η νέα ρύθμιση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία μπορεί το λιγότερο να χαρακτηριστεί ως ανεπαρκής και ατελέσφορη σε σύγκριση με την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που πνίγει τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις.
Πλέον συγκεκριμένα προβλέπονται μέχρι 100 δόσεις για την εξόφληση οφειλών έως 15.000€ και 72 δόσεις για την εξόφληση οφειλών άνω των 15.000€, αντί να ισχύει το αντίστροφο ως θα ήταν αναμενόμενο και λογικό.
Τα παράλογα όμως της προτεινόμενης ρύθμισης συνεχίζονται με την διατήρηση και όχι την κατάργηση των παράνομων και καταχρηστικών προσαυξήσεων. Πλέον συγκεκριμένα προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων κατά 100% μόνο στις περιπτώσεις εκείνων των οφειλετών που θα αποπληρώσουν  με εφάπαξ καταβολή το οφειλόμενο κεφάλαιο. Εδώ φυσικά διατυπώνεται το ερώτημα ποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή μικροεπαγγελματίας έχει ακόμα την δυνατότητα να διατηρεί ρευστότητα προκειμένου να αποπληρώσει εφάπαξ τις πάσης φύσεως ασφαλιστικές του εισφορές; Και γιατί αν παρ’ ελπίδα υπάρχει κάποιος που διατηρεί την παραπάνω ρευστότητα να μην την χρησιμοποιήσει είτε για να παρατείνει την βιωσιμότητα της μικρής του επιχείρησης είτε για να συντηρήσει την οικογένεια του , όταν μετά βεβαιότητας τα χειρότερα έρχονται ( και δεν πρόκειται περί λαϊκισμού αλλά το ότι τα χειρότερα έρχονται αποδεικνύονται από νούμερα και μελέτες)
Φυσικά διατυπώνεται πάλι το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να ζητείται κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τράπεζες για όσους οφείλουν ποσά άνω των 15.000€ όταν το 80% των συναλλασσομένων με τις τράπεζες βρίσκονται στην μαύρη λίστα του Τειρεσία και η έκδοση εγγυητικής επιστολής προϋποθέτει είτε την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού είτε την δέσμευση ακινήτου.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Η  Εθνική ομοσπονδία σαν μοναδική βιώσιμη λύση προκρίνει και προτείνει την ακόλουθη:

α) 150 δόσεις για την αποπληρωμή των πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο
β) την πλήρη αφαίρεση των παράνομων και καταχρηστικών προσαυξήσεων που επιβάλλονται και προστίθενται επί  του οφειλομένου κεφαλαίου  άνευ ουδεμίας προϋποθέσεως
γ) για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕ πρώην ΤΕΒΕ την ελευθερία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας .

Οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας προβαίνουν συντεταγμένα στην κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ και ΟΑΕ , προς το Δ.Σ. των παραπάνω ταμείων και προς όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους για το θέμα των παράνομων,  καταχρηστικών και απατηλών χρεώσεων και προσαυξήσεων που επιβάλλονται στους ασφαλισμένους.


       -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6977717893

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου