Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/06/2015

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------

ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                             ΤΗΛ: 2104274112

1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                     FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                 ekritiko@otenet.gr
185 31


29/06/2015
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθνική Ομοσπονδία με μία πολυετή παράδοση στον χώρο των κοινωνικών κινημάτων και των κοινωνικών δρώμενων και λόγω της ιστορικότητας των στιγμών που ζούμε αλλά και της αναγκαιότητας να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα τους υποστηρικτές της και τα μέλη της πανελλαδικά κρίνει σκόπιμο να προβεί σε μία σειρά από επισημάνσεις ενόψει των τελευταίων δραματικών εξελίξεων:

·        Το επιστημονικό επιτελείο της Εθνικής Ομοσπονδίας αποτελούμενο από έγκριτους νομικούς,  έγκριτους οικονομολόγους και έγκριτους αναλυτές προκρίνει και επισημαίνει ότι από πλευράς της Ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας έγιναν μία σειρά από άστοχους και λανθασμένους χειρισμούς , καθώς κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν με χρονική υστέρηση σε λανθασμένη χρονική στιγμή.
·        Κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο να επισημανθεί το γεγονός ότι από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές έγιναν μία σειρά από λάθη , παραβλέψεις και άστοχους χειρισμούς.
·        Με βάσει  τα ανωτέρω και όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας , δεν είχε άλλη επιλογή από το να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε .
·        Συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα που ανήκουν στις γερμανικές και αγγλοσαξονικές ελίτ έχουν σαν πρωταρχικό στόχο εκμεταλλευόμενες την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας να πλήξουν ανεπανόρθωτα τους δύο βασικούς οικονομικούς πυλώνες της χώρας μας που διαθέτουν διεθνές συγκριτικό πλεονέκτημα  δηλαδή την Ελληνική Ναυτιλία και το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν.
·        Είναι σαφέστατο ότι η νόμιμα εκλεγμένη Ελληνική κυβέρνηση στο τέλος της χρονικής περιόδου των διαπραγματεύσεων υπέστη ένα πρωτοφανή εκβιασμό ανεπίτρεπτο για Ευρωπαϊκή Δημοκρατική κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας  στους οποίους ανήκουν οι δανειστές – θεσμοί.
·        Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για καθαρά γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πρέπει να παραμείνουμε εντός της Ευρωζώνης περιφρουρώντας βεβαίως πάντα την Εθνική μας κυριαρχία και Εθνική μας αξιοπρέπεια.
·        Η Εθνική Ομοσπονδία χαιρετίζει  την μέριμνα της κυβέρνησης στο να καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
·        Παράλληλα όμως επισημαίνει μία σημαντική αβλεψία από πλευράς της κυβέρνησης στο ότι δεν έλαβε ουδεμία μέριμνα  για τον ιδιωτικό τομέα δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις πολύ μικρές , μικρές , μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις σε όποιο κλάδο και αν αυτές ανήκουν. 
·        Αναφέρεται χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στα Ελληνικά νησιά του συμπλέγματος του Αιγαίου Αρχιπελάγους οι οποίες λειτουργούν 3 μήνες για να πληρώσουν έξοδα 12 μηνών.
·        Κατόπιν των ταξιδιωτικών οδηγιών που εξεδόθησαν από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ , Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας είναι πασιφανές το καίριο πλήγμα που καταφέρεται κατά του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.
·        Η Εθνική Ομοσπονδία καταθέτει επίσημο αίτημα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση της Αριστεράς και συνεργαζόμενων δυνάμεων ( ΑΝ.ΕΛ , ΔΗΚΚΙ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ , ΠΡΑΤΤΩ ΚΤΛ) δια τα κάτωθι:
·        Λόγω του γεγονότος ότι το οικονομικό πλήγμα που επιφέρεται  στις ανωτέρω επιχειρήσεις είναι μη αντιστρέψιμο υπό τις παρούσες συνθήκες για την επόμενη τουλάχιστον διετία πρέπει άμεσα να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης  ( διότι είναι τουλάχιστον αντισυνταγματικό να λαμβάνεται μέριμνα μονομερώς για τον δημόσιο τομέα) –
·        Να δοθεί άμεση εντολή προς τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού συμφέροντος καθότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης να μην διακόπτουν τις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος ( ΔΕΗ ) νερού ( ΕΥΔΑΠ) , τηλεφωνικές συνδέσεις ( ΟΤΕ, FORTHNET , HOL,  WIND κτλ ) και όπου οι παραπάνω συνδέσεις από τους παραπάνω οργανισμούς έχουν διακοπεί να επανασυνδέονται άμεσα και άνευ προϋποθέσεων.
·         Οι δανειακές υποχρεώσεις των παραπάνω επιχειρήσεων να παγώσουν άτοκα άνευ προϋποθέσεων και όρων έως τις 30/06/2016.
·         Από τα οφειλόμενα ποσά των ανωτέρω επιχειρήσεων προς εφορία , ΙΚΑ, ΟΑΕ ( πρώην ΤΕΒΕ) , να αφαιρεθούν άνευ όρων και προϋποθέσεων το σύνολο των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί και τουλάχιστον το 30% του κεφαλαίου.

Εάν δεν ληφθούν άμεσα να ανωτέρω μέτρα με την συναίνεση του συνόλου των κομματικών φορέων όλου του πολιτικού φάσματος τότε τουλάχιστον 130.000 μικρές επιχειρήσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα οδηγηθούν σε αιφνίδιο θάνατο με αποτέλεσμα την οικονομική ερημοποίηση.


·        Η Εθνική Ομοσπονδία με γνώμονα πάντα την υπευθυνότητα προειδοποιεί τους υποστηρικτές , τα μέλη της και γενικά τους Έλληνες πολίτες να είναι προσεκτικοί και να διασταυρώνουν πολλαπλά την ενημέρωση που λαμβάνουν.

·        Η Εθνική Ομοσπονδία προτρέπει τα μέλη της , τους υποστηρικτές της και τους Έλληνες πολίτες που την ακολουθούν και την παρακολουθούν , αφού λάβουν πολλαπλή ,πολύπλευρη , διασταυρούμενη ενημέρωση και με γνώμονα πάντα το Εθνικό συμφέρον , καθώς και το συμφέρον των επερχόμενων γενεών να ψηφίσουν με υπευθυνότητα.

·        Καλεί το σύνολο των πολιτικών φορέων και κομμάτων καθώς και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος δια λόγους Εθνικής ενότητας  να σταθούν αλληλέγγυοι στις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης όπως αυτή σήμερα απαρτίζεται  , διότι το Εθνικό  διακύβευμα είναι μεγάλο.

·        Η Εθνική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι αμέσως μετά την διενέργεια του δημοψηφίσματος θα προβεί σε μία σειρά από πρωτοβουλίες και συναντήσεις με το σύνολο του πολιτικού κόσμου προκειμένου να επιτευχθεί στο μάξιμουμ η Εθνική συναίνεση και όχι ο Εθνικός διχασμός

                                                    Μετά τιμής
                                                                      -O-
                                                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου