Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/11/2017


ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΕΝΩΣΕΩΝ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31

29/11/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις που διήρκησαν αρκετούς μήνες ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου και η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών/Δανειοληπτών Ελλάδας, έχουν καταλήξει σε συμφωνία ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ, ώστε να καταστεί πιο  αποτελεσματική η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δανειολήπτες των δυο χωρών.

Τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τις πιο πάνω συζητήσεις ότι η υποστήριξη των Δανειοληπτών των δυο χωρών θα γίνει πιο αποτελεσματική αν γίνεται  από κοινού.  Προς τούτο θα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα μέσα και τρόποι.

Σαν κύριο σκοπό και στόχο της ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ οι δυο Σύνδεσμοι έχουν θέσει την αποφυγή των εκποιήσεων μέσω των σωστών και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων σύμφωνα με τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες των Δανειοληπτών, αφού εμπεδώθηκε πλέον σε όλους ότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπισθούν ορθολογιστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς όφελος τόσο των Τραπεζών όσο και των Δανειοληπτών.
Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ θα επιδιωχθεί να διευρυνθεί με την ένταξη σε αυτήν και άλλων αντίστοιχων συνδέσμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ήδη υπάρχει επαφή για το θέμα αυτό με τους συνδέσμους της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας.

Η συνεργασία των Συνδέσμων Προστασίας Δανειοληπτών  Τραπεζών,  θα έχει κεντρικό στόχο και σκοπό την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων και οι απόψεις των Δανειοληπτών.

Το μνημόνιο της ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ θα υπογραφεί ενώπιον επισήμων και κοινού, σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει διάσκεψη τύπου και δεξίωση. 

Ο Πρόεδρος
Κρητικός Σ. Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου