Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

13/12/2017

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο « ΤΙΤΑΝΙΑ» την Τρίτη  12/12/2017 υπεγράφη μνημόνιο αδερφοποίησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Δανειοληπτών Καταναλωτών Ελλάδος και του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου.
Η συμφωνία υπεγράφη από τους προέδρους των δύο φορέων κ.κ. Ευάγγελο Κρητικό και Κώστα Μελά.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία της υπογραφείσας συμφωνίας ξεχωρίζουν τα κάτωθι :

1.    Η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται  στους δανειολήπτες από την στάση και συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τράπεζες απέναντι  τους.

2.    Η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες  Ελλάδας  και Κύπρου.

3.    Η αποτροπή με όλα τα νόμιμα μέσα των εκποιήσεων των ακινήτων των Δανειοληπτών, κυρίως της πρώτης κατοικίας.

4.    Η επιδίωξη σωστών και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων,  όπως προβλέπεται από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο των δυο χωρών.

5.    Η επίσημη ενημέρωση και άσκηση πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την  Ευρωπαϊκή  Κεντρική  Τράπεζα,  αλλά και άλλων σωμάτων της Ένωσης για θέματα που απασχολούν τους Δανειολήπτες.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η ίδρυση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Συνδέσμων Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών που θα επιδιωχθεί να διευρυνθεί με την ένταξη σε αυτή και άλλων αντίστοιχων συνδέσμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήδη υπάρχει επαφή για το θέμα αυτό με τους συνδέσμους της Ισπανίας , της Γαλλίας , της Ιταλίας , της Πολωνίας , της Ουγγαρίας , της Γερμανίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και επισήμων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν:

1)  Λεβέντης Βασίλειος – Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων
2)  Δημήτριος  Στρατούλης – μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ – πρώην Υπουργός
3)   Ιωάννης Ζερβός  - Πρόεδρος Κινήματος Χριστιανικής Δημοκρατίας
4)  Μπούτρης Γεώργιος – Γενικός Γραμματέας διοικούσας Επιτροπής ΔΗΚΚΙ
5)  Τόμπρας Κυριακος – Πρόεδρος Κινήματος Υπέρβαση
6)  Ποταμιάνος Ελευθέριος – Πρόεδρος Ένωσης Μεσιτών Αθηνών
7)  Αναστάσιος Αλεξάκης – Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού
8)  Σωτηρόπουλος Γεώργιος – Νομικός Σύμβουλος της Εθνικής Ομοσπονδίας
9)  Ιερομόναχος Νεκτάριος – Ο Πάτερ Των Φτωχών

Επίσης στη εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ , ο κ. Φλαμιάτος Διονύσιος μέλος του ΠΓ της ΛΑΕ , ο κ. Κοντός Γεώργιος Γενικός Γραμματέας Υπέρβασης , Λεωνίδας Στάμος ειδικός Γραμματέας Υπέρβασης, στελέχη κρατικών υπηρεσιών και υπουργείων , νομικοί , οικονομολόγοι , δημοσιογράφοι κτλ
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Κύπρο σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Ο Πρόεδρος
Κρητικός Σ. Ευάγγελος