Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τα Εγκαίνια των Γραφείων της Πανδωδ/κής Ένωσης Δανειοληπτών στο Ζηπάρι..

Τρεις μέρες μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πληστειριασμών εγκαινίασε σημειολογικά τα γραφεία της στο Ζηπάρι η Τοπική Ένωση Προστασίας Δανειοληπτών, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών παρουσία του Προέδρου της Ευάγγελου Κρητικού, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολλών πολιτών.
Αρχικά τελέστηκε από τον π. Ιωάννη Κουτάντο ο Αγιασμός των νέων γραφείων (βρίσκονται λίγο πριν το Ζηπάρι, μετά το ΣΜ Βασιλόπουλος στην αριστερή πλευρά του δρόμου). Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Δημ. Σύμβουλοι Γιάννης Κρητικός και Νίκος Μυλωνάς, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων του νησιού καθώς και αρκετοί πολίτες.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός αναφέρθηκε σε αυτά που έρχονται ειδικά στα μεγάλα τουριστικά νησιά όπως η Κως και η Ρόδος, όπου οι μικρομεσαίες ιδιοκτησίες θα περάσουν -μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών- σε ξένα χέρια και στον σημαντικό ρόλο και τη λειτουργία του γραφείου που σκοπό έχει μετά την έναρξη τον ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «να δείξουμε ότι εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες στα Δωδ/σα στο πλευρό των πολιτών δίνοντας τη μάχη να κρατήσουμε τις πατρογονικές μας εστίες. Η Κως και η Ρόδος είναι στοχοποιημένα από τα διεθνή funds και τις εταιρείες ειδικού σκοπού. Δυστυχώς την επόμενη 5 ετία στα Δωδ/σα και όχι μόνο, ο χάρτης της ιδιωτικής περιουσίας θα αλλάξει δραματικά εις βάρος των αδυνάτων, των ανημπόρων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
Εμείς λοιπόν με μία επιστημονική εμπειρία και μία δεξαμενή σκέψης σε πορεία και έργο δράσης εικοσαετές, μαζί με τους τοπικούς μας επιστημονικούς συνεργάτες και το επιστημονικό προσωπικό, την κ. Κορίνα Καπερώνη η οποία θα είναι η Διοικητή Υπεύθυνη του παραρτήματος της Ένωσης Δανειοληπτών θα είμαστε στο πλευρό των Δωδ/σιων πολιτών δικαστικά, εξωδικαστικά, δικαιοπολιτικά αλλά και ακτιβιστικά, όπου χρειαστεί. Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν τους φοβόμαστε ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε. Το θέμα είναι πως ο αριθμός τους θα είναι πολλές χιλιάδες και χρήζει μιας εθνικής αντιμετώπισης με τη βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός βουλής. Δυστυχώς το Ισπανικό μοντέλο έρχεται και στη χώρα μας. Τις σκηνές που βλέπαμε στους δέκτες των τηλεοράσεων με τις ειδικές δυνάμεις που τραβούσαν από τα πόδια τους άτυχους Ισπανούς δανειολήπτες που τους κάναν έξωση από τα σπίτια τους πολύ φοβόμαστε ότι θα τους δούμε και στη χώρα μας.Στόχος και σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε αυτά τα δράματα. Ήδη στο Ηράκλειο σε τέσσερις μήνες από τώρα τον Μάρτιο του 2018 είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός πρώτης και κύριας κατοικίας 60τμ εμπορικής ή αντικειμενικής αξίας 20χιλ. ευρώ που βγαίνει στον πλειστηριασμό για οφειλή 2000 ευρώ…»
Αμέσως μετά παρατέθηκε μια μικρή δεξίωση σε όλους τους παρευρισκόμενους με ζωντανή μουσική στο παρακείμενο Κέντρο ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πλαισιωμένος από τους επιστημονικούς και διοικητικούς συνεργάτες του μίλησε στους παριστάμενους για το σημαντικό ρόλο του τοπικού παραρτήματος σε όλα αυτά με τον καταιγισμός εξελίξεων με τις κατασχέσεις να παίρνουν σαρωτικό χαρακτήρα από 1/1/2018 με χιλιάδες δανειολήπτες να έρχονται αντιμέτωποι με το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου