Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου 21/06/2018

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΕΝΩΣΕΩΝ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
---------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΝΑΡΗ 2                                               ΤΗΛ: 2104274112
1ος ΓΡΑΦΕΙΟ Ν. 6                                       FAX: 2104226253
ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                                  ekritiko@otenet.gr
185 31

21/06/2018


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


--------------------------------------------------------------------------------------------


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον κ. Σαρίδη Ιωάννη βουλευτή και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων κατ’ εντολή του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη  και της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπίας που απαρτιζόταν από τους κ.κ. Κρητικό Ευάγγελο Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών και Πιστοποιημένο Οικονομολόγο, τον κ. Άρη Μαρκάτο  νομικό και επικεφαλής του νομικού τμήματος που χειρίζεται τις δικαστικές υποθέσεις του Ν. 3869/2010 (Ν. Κατσέλη) της Εθνικής Ομοσπονδίας  Δανειοληπτών, τον κ. Κώστα Μελά νομικό και πρόεδρο του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, τον κ. Ταλή Μιχάλη ορκωτό λογιστή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων στην βουλή των Ελλήνων. 

Πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, ανεπτύχθησαν οι θέσεις και οι απόψεις τόσο της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπίας αλλά του Πανευρωπαϊκού συνδέσμου προστασίας δανειοληπτών  τραπεζών.

Οι συνομιλίες εστιάστηκαν στους τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων που επηρεάζουν τόσο την κοινωνική συνοχή λόγω του μεγάλου αριθμού των νοικοκυρών που εμπλέκονται σε πάσης φύσεως και μορφής ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και το ελληνικό επιχειρείν που δεν κινδυνεύει απλά ρητορικά αλλά ο αφελληνισμός του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει με  όχημα τις τράπεζες.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιστημονική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα παράνομης καταχρηστικής και παραβατικής οικονομικής συμπεριφοράς των τραπεζών και σαν παράδειγμα αναφέρθηκε η εισφορά του Ν. 128/1975 που αφορά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και που αποτελεί εν δυνάμει σκάνδαλο μεγάλης κλίμακας.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ένωσης Κεντρώων κ. Σαρίδης μετέφερε την αμέριστη στήριξη και υποστήριξη τόσο της Ένωσης Κεντρώων όσο και του προέδρου της κ. Βασίλη Λεβέντη τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εξωκοινοβουλευτικά στο δίκαιο αγώνα των δανειοληπτών.
Ο Πρόεδρος
Κρητικός Σ. Ευάγγελος
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου