Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Θετικές οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Άκρως ικανοποιητικές, χαρακτηρίζει η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ , τις πρώτες τέσσερις  δικαστικές αποφάσεις που βασίστηκαν στο νόμο 3869/2010 για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά»αφού  και στις τέσσερις περιπτώσεις οφειλετών, τους οποίους εξωδικαστικά είχε συνδράμει η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι αιτήσεις έγιναν δεκτές από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία προβλέποντας μάλιστα στις τρεις από αυτές  γενναίες διαγραφές χρεών.
Πιο συγκεκριμένα, στην  πρώτη περίπτωση που κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών (αρ. απόφασης 178/Φ278/2011), η αιτούσα 62 ετών, άγαμη, συνταξιούχος αναπηρίας του Ι.Κ.Α., καλείται να καταβάλει σε συνολικό διάστημα 19 ετών το συνολικό ποσό των 54.000 ευρώ, έναντι συνολικών οφειλών 176.000 ευρώ, διαγράφεται δηλαδή το 70% των οφειλών της, ήτοι 122.000 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση που κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Πειραιώς (αρ. απόφασης 1/2012), ο αιτών ηλικίας 68 ετών, έγγαμος, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, χωρίς ακίνητη περιουσία με  σύνταξη  1.328 ευρώ, καλείται να καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως σε διάστημα αποπληρωμής τεσσάρων ετών, ενώ παράλληλα απαλλάσσεται από το υπόλοιπο των οφειλών του, ύψους  121.000 ευρώ, δηλαδή διαγράφεται το 83,5% των οφειλών του.
Η  τρίτη υπόθεση  η οποία κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας (αρ. απόφασης 699/2011), αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 61 ετών, συνταξιούχο του Δημοσίου με σύνταξη 913,33 ευρώ και συνολικό ποσό οφειλών ύψους 67.500 ευρώ. Μεταξύ άλλων η ευνοϊκή απόφαση προβλέπει, τα πρώτα τέσσερα έτη θα καταβάλει το ποσό των 900 ευρώ μηνιαίως και τα υπόλοιπα τρία έτη το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως.
Τέλος, με την υπ’ αρ. 24/Φ279/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ο αιτών, δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος ηλικίας 61 ετών, με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.615 ευρώ, και της συζύγου 300 ευρώ και σύνολο οφειλών 257.531,47 ευρώ καλείται να καταβάλει το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως για διάστημα τεσσάρων ετών και στη συνέχεια το ποσό των 495,83 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα δέκα ετών. Με αυτόν τον τρόπο θα καταβάλει στους πιστωτές του το συνολικό ποσό των 107.500 ευρώ και θα απαλλαγεί από το υπόλοιπο των οφειλών του, δηλαδή από το ποσό των 150.031 ευρώ (ποσοστό διαγραφής οφειλών 60%).

2 σχόλια:

1. Η τρίτη υπόθεση η οποία κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας (αρ. απόφασης 699/2011), αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 61 ετών, συνταξιούχο του Δημοσίου με σύνταξη 913,33 ευρώ και συνολικό ποσό οφειλών ύψους 67.500 ευρώ. Μεταξύ άλλων η ευνοϊκή απόφαση προβλέπει, τα πρώτα τέσσερα έτη θα καταβάλει το ποσό των 900 ευρώ μηνιαίως και τα υπόλοιπα τρία έτη το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως.
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΑ 913- 900 ΤΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ 13,33 ΕΥΡΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ?

ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τρίτη υπόθεση η οποία κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας (αρ. απόφασης 699/2011), αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 61 ετών, συνταξιούχο του Δημοσίου με σύνταξη 913,33 ευρώ και συνολικό ποσό οφειλών ύψους 67.500 ευρώ. Μεταξύ άλλων η ευνοϊκή απόφαση προβλέπει, τα πρώτα τέσσερα έτη θα καταβάλει το ποσό των 900 ευρώ μηνιαίως και τα υπόλοιπα τρία έτη το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΜΕΝΟΥΝ 13,33 ΕΥΡΩ ΝΗΝΙΑΙΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ . ΜΜΜΜΜΜΜ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑπάντησηΔιαγραφή