Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα-Ποιοι χάνουν ως και 26% του μισθού τους...

Τέλος σε αυτά που ξέραμε βάζει το “Μνημόνιο 3” καθώς ακόμη και η εργασία σε τομείς που μέχρι τώρα ήταν... ζηλευτοί όπως οι τράπεζεςμπαίνουν στο στόχαστρο και οι υπάλληλοι θα δουν το μισθό τους να περικόπτεται.
Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν και οι εμποροϋπάλληλοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την κλωστοϋφαντουργία που ούτως ή άλλως έχει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” οι 63.000 τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ θα έχουν μειώσεις ως και 26% καθώς “ η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων είναι μόνιμη επιδίωξη των τραπεζιτών” 'οπως λέει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, και οι νέες διατάξεις ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για την κατάργησή τους.

Στον χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ένας σερβιτόρος έχει κατώτατο μισθό 927 ευρώ, ένας ρεσεψιονίστ 947 ευρώ και μια καμαριέρα 909 ευρώ. Μια ενδεχόμενη μείωση των μισθών τους στα 740 ευρώ της Εθνικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ θα σήμαινε μείωση από 18,5%-21,8%.

Μισό εκατομμύριο εμποροϋπάλληλοι που λαμβάνουν κατώτατο μισθό από την κλαδική τους σύμβαση 903 ευρώ. Μια ενδεχόμενη μείωση στα επίπεδα της ΓΣΕΕ θα σήμαινε μείωση 18%.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΕΘΝΟΣ"

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΤΟ ΕΘΝΟΣ'

Στην ίδια μοίρα ίσως βρεθούν ακόμη και κλάδοι όπως οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα κατώτατο μισθό 1.270 ευρώ (ενδεχόμενη μείωση στα επίπεδα της ΓΣΕΕ θα σήμαινε ψαλίδι 40%).

Κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο φαρμάκου και καλλυντικού με κατώτατο μισθό 867 ευρώ, αυτοί οι υπάλληλοι ίσως βρεθούν να χάνουν 137ευρώ το μήνα...
Ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ καθώς τα πολλά παράθυρα του νόμου άνετα μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε οποιαδήποτε επιχείρηση να επικαλεστεί την κρίση και να προχωρήσει σε επιχειρησιακές συμβάσεις.

newsit.gr
http://skandalistes.blogspot.com/2010/11/26.html#ixzz16HhAwMEx

3 σχόλια:

 1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ???
  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΤΑΞΕΙ??? ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ....ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ!! ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!! ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!! ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΚΑ. ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!!
  ΠΛΑΚΑ ΔΕ ΘΑ'ΧΕΙ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή