Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

(με επιφύλαξη δικαιωμάτων)

Της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών που εδρεύει εις την οδό Γούναρη αρ. 2, στον Πειραιά Τ.Κ. 185 31 και εκπροσωπείται δια του προέδρου της Κρητικού Ευαγγέλου

ΠΡΟΣ

1)    κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 19 ΑΘΗΝΑ 106 74

2)     κα. ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 101 92

3)     κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 106 65

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ. ΡΗΓΙΛΗΣ 18 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 106 74
2)       κα. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΚΕ
Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 145 Ν.ΙΩΝΙΑ Τ.Κ. 142 31
3)       κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 Τ.Κ. 105 53
4)       κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΒΟΥΛΕΤΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 Τ.Κ. 105 53
5)       κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΑΟΣ
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 52 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 117 45
6)       ΔΗΚΚΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 25 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 36
7)       κ. ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΩΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 6 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 106 71
8)       Κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΣΕΒΕΕ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46 ΕΞΑΡΧΕΙΑ Τ.Κ. 104 33
9)       κ. ΚΟΡΚΙΔΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 ΑΘΗΝΑ 105 63
10)                          κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΣΕΕ
28*15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 69 Κ ΑΙΝΙΑΝΟΣ 2 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
11)                          κ. ΠΑΞΙΝΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 60 Τ.Κ. 106 79


12)             κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΔΕΔΥ
ΨΥΛΛΑ 2 Κ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ Τ.Κ. 105 57
13)                                    ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΟΕ ΒΥΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 106 72
14)                                    ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18 Τ.Κ. 106 71
15)                                    ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΩΡΑΣ
16)                                    κ. ΠΡΕΚΕΝΤΕ ΕΥΣΤΑΘΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 ΑΘΗΝΑ
17)                                    ΣΥΝΟΛΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΑΣ
18)                                    ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
19)                                     Μ.Μ.Ε.
20)                                     ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4 ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 106 78

Κύριε πρόεδρε της κυβερνήσεως, Απευθυνόμαστε πρωτίστως και πρωταρχικώς προς εσάς, με όλο ίο σεβασμό και προς το πρόσωπο σας, αλλά και προς το θεσμό που εκπροσωπείτε, με σκοπό, να ζητήσουμε, την άμεση προσωπική παρέμβασή σας, προς αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και της ευνομίας, σε σχέση , με το φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθούν προς ψήφιση στην βουλή, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησής σας.
Η Εθνική Ομοσπονδία εκφράζει ιην κάθετη αντίθεση της στις ακόλουθες δύο διατάξεις του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου.
1)                  Στη διάταξη που προβλέπει και επιβάλλει για συναλλαγές με επιχειρήσεις σε ποσά των 1.500€ και άνω να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών είτε με επιταγές είτε με πιστωτική κάρτα. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι όχι μόνο καταχρηστική και αντισυνταγματική αλλά στην ουσία καταπατά βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς, διότι επιβάλλει την υποχρεωτική συνεργασία των ιδιωτικών επιχειρήσεων με άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι τράπεζες δημιουργώντας έτσι στη πράξη ένα ιδιότυπο καθεστώς καρτέλ αλλά και οδηγώντας το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου να είναι έρμαιο και όμηρος στα χέρια των τραπεζών. Κατά την άποψη της Εθνικής Ομοσπονδίας η παραπάνω διάταξη φανερώνει δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας , προς το καρτέλ των τραπεζών. Εάν πραγματικά η πολιτική ηγεσία θέλει να ελέγξει τις παραπάνω συναλλαγές με σκοπό την αποφυγή της φοροδιαφυγής προτείνεται το εξής απλό : Για κάθε τιμολόγιο που θα κόβεται και θα εξοφλείται τοις μετρητοίς να κόβεται ένα ειδικό φορολογικό παραστατικό που θα πιστοποιεί την παραπάνω εξόφληση και το οποίο θα υποβάλλεται κάθε μήνα σε συγκεντρωτικές καταστάσεις, είτε στις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο,Υ είτε απευθείας μέσω του ΐοχίδηετ. (Πρέπει να προταθεί κάτι και για τα πιστωτικά τιμολόγια, όπως π.χ. να εκδίδεται αντίστοιχο παραστατικό για τα επί πιστώσει τιμολόγια που θα αναγράφεται όμως ως πιστωτικό και όταν θα εξοφλείται θα αντικαθίσταται από άλλο που θα αναγράφεται ως εξοφλημένο.
2)          Η επιβολή Φ.Π.Α στις αμοιβές των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη δυνατότητα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών που είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι,           άνεργοι,          υποαπασχολούμενοι,
μικροεπαγγελματίες κ.λ.π. να προσφεύγουν σε ένδικα μέσα προκειμένου να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα τους απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές του τραπεζικού συστήματος. Είναι απολύτως σίγουρο ότι το παραπάνω κόστος που προκύπτει θα μετακυλισθεί, δια μέσου των αμοιβών των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών, στον τελικό καταναλωτή που είναι ο δανειολήπτης.
Η Εθνική Ομοσπονδία ζητά την άμεση απόσυρση της παραπάνω διατάξεως.
3) Παράλληλα δια της εξωδίκου δηλώσεως μας, υποδεικνύουμε τόσο σε εσάς προσωπικά , στους συνεργάτες σας στην κυβέρνηση και σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη συγκεκριμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που φοροδιαφεύγουν εγγίζει τα ΙΟδις ευρώ. Συγκεκριμένα: α) Η Εθνική Ομοσπονδία εδώ και 12 χρόνια με δεκάδες καταγγελίες και παραστάσεις που έχει κάνει έχει υποδείξει και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (όποτε έχουν ελεγχτεί οι καταγγελίες έχουν επαληθευτεί) ότι σιους χώρους που διενεργούνται οι πλειστηριασμοί γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από πλαστά και εικονικά τιμολόγια, από έκνομες δραστηριότητες κ.λ.π. Έχει ζητηθεί λοιπόν όποτε διενεργείται πλειστηριασμός να ελέγχεται το πόθεν έσχες αλλά και η προέλευση των χρημάτων όχι μόνο του τυχόν υπερθεματιστή, αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα ήταν η παντελής «ύποπτη» αδράνεια των αρχών. Η Εθνική Ομοσπονδία υπό της παρούσες συνθήκες απαιτεί από τη κυβέρνηση την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος της. Ο δε έλεγχος που θα γίνεται είναι ο εξής: έκαστος που συμμετέχει σε πλειστηριασμό θα προσκομίζει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού, που είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός, ειδική βεβαίωση της ΔΟΥ που ανήκει από την οποία θα προκύπτει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του αν μπορεί να πλειοδοτήσει και το κυριότερο μέχρι ποίου ποσού.
Β) Είναι πασίγνωστο ότι στους κυριότερους και εμπορικότερους δρόμους των αστικών κέντρων της χώρας μας στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων καταβάλλεται από τον επιχειρηματία ή τον επαγγελματία, στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο λεγόμενος αέρας (άυλη εμπορική αξία) που μπορεί να ξεκινήσει από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να φτάσει μέχρι και εκατομμύρια ευρώ. Οι παραπάνω παράνομες συναλλαγές έχουν διττό αρνητικό αποτέλεσμα και για την οικονομία και για την κοινωνία. Για τη οικονομία διότι τα παραπάνω ποσά συγκαταλέγονται στο μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δηλώνεται και φορολογείται και για την κοινωνία διότι το παραπάνω υπέρογκο κόστος που επιβαρύνεται ο επαγγελματίας που εκμισθώνει την επαγγελματική στέγη, το μεταφέρει δια μέσου του κόστους των υπηρεσιών ή του προϊόντος, στο τελικό καταναλωτή. Η Εθνική Ομοσπονδία προτείνει άμεσα σαν μέτρο για κάθε ενοικίαση επαγγελματικού ακινήτου που θα γίνεται αλλά και που έχει γίνει στο βάθος μιας 5ετίας προς τα πίσω να ελεγχθούν και να ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων πλευρών. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να υιοθετήσει τα παραπάνω τότε προκύπτει ευθέως ότι υποστηρίζει τους μεγαλοϊδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων και τους κάθε μορφής μεγαλοεργολάβους.
Γ) Ως γνωστόν η άδεια ενός ταξί σύμφωνα με τα ισχύοντα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών κοστίζει περίπου 3.000€, σύμφωνα όμως με τους άγραφους κανόνες της αγοράς τα ποσά της απόκτησης μιας άδειας ταξί ξεκινάνε από τις 130.000€ και φτάνουν μέχρι και τις 500.000€, στις πλούσιες τουριστικές περιοχές. Τα παραπάνω ποσά που διακινούνται δεν δηλώνονται, δεν φορολογούνται και ευνοούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται είτε τους ιδιοκτήτες είτε τους συνιδιοκτήτες ταξί. Προτείνεται, λοιπόν, τα παραπάνω ποσά να επισημοποιηθούν άμεσα από πλευράς της πολιτείας, διότι κατά αυτό το τρόπο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους θα αυξηθούν, αν υπολογίσει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες ταξί που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια της χώρας και θα βοηθήσει στην κατοχύρωση του επαγγέλματος αλλά και της θέσεως των ιδιοκτητών και συνιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι θα μπορούν με μία απλή ενεχυρίαση της άδειας του ταξί σε μία τράπεζα να λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο πολυετούς διάρκειας για την εξασφάλιση του κόστους αγοράς σε πραγματικές τιμές, γεγονός που θα τους απεγκλωβίσει από συγκεκριμένα κυκλώματα που νέμονται το επάγγελμα με τοκογλυφικούς τόκους, δια μέσου γραμματίων και συναλλαγματικών.
Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ομοσπονδία εάν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα της που προάγουν την προστασία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, δηλώνει αποφασισμένη να έρθει σε μετωπική ρήξη με τη κυβέρνηση αλλά και να αναζητήσει ποινικές ευθύνες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για απιστία περί το καθήκον.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 29/03/2010 ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου