Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - .ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Εθνική Ομοσπονδία εκφράζει τη κάθετη αντίθεση της στις ακόλουθες 2 διατάξεις του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου.

1)   Στη διάταξη που προβλέπει και επιβάλλει για συναλλαγές με επιχειρήσεις σε ποσά των 1.500€ να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών είτε με επιταγές είτε με πιστωτική κάρτα. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι όχι μόνο καταχρηστική και αντισυνταγματική αλλά στην ουσία καταπατά βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς, διότι επιβάλλει την υποχρεωτική συνεργασία των ιδιωτικών επιχειρήσεων με άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι τράπεζες δημιουργώντας έτσι στη πράξη ένα ιδιότυπο καθεστώς καρτέλ αλλά και οδηγώντας το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου να είναι έρμαιο και όμηρος στα χέρια των τραπεζών. Κατά την άποψη της Εθνικής Ομοσπονδίας η παραπάνω διάταξη φανερώνει υπόγειες διαδρομές της πολιτική ηγεσίας με το καρτέλ των τραπεζών. Εάν πραγματικά η πολιτική ηγεσία θέλει να ελέγξει τις παραπάνω συναλλαγές με σκοπό την αποφυγή της φοροδιαφυγής  προτείνει το εξής απλό :
Α) για κάθε τιμολόγιο που θα κόβεται και θα εξοφλείται της μετρητοίς να κόβεται ένα ειδικό φορολογικό παραστατικό που θα πιστοποιεί τη παραπάνω εξόφληση και το οποίο θα υποβάλλεται κάθε μήνα σε συγκεντρωτικές καταστάσεις, είτε στις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ είτε απευθείας μέσω του taxisnet.
Β) Η επιβολή Φ.Π.Α στις αμοιβές των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη δυνατότητα και την ικανότητα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών που είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες κ.λ.π. να προσφεύγουν σε ένδικα μέσα προκειμένου να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα τους απέναντι στις άνομες ορέξεις του τραπεζικού συστήματος. Είναι απολύτως σίγουρο ότι το παραπάνω κόστος που προκύπτει θα μετακυλισθεί δια μέσου των αμοιβών των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών στοπ τελικό καταναλωτή που είναι ο δανειολήπτης.
Η Εθνική Ομοσπονδία ζητά την άμεση απόσυρση της παραπάνω διατάξεως.
Παράλληλα δια εξωδίκου δηλώσεως της που ήδη κοινοποιείται και θα κοινοποιηθεί στο πρωθυπουργό της χώρας, σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εντός κ εκτός Βουλής, στο σύνολο των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, στην Ομοσπονδία συμβολαιογράφων, στο σύλλογο δικαστικών επιμελητών, στο σύνολο των βιοτεχνικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων και στο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υποδεικνύει στην υπεύθυνη κυβέρνηση συγκεκριμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που φοροδιαφεύγουν εγγίζει τα 10δις ευρώ. Πλέον συγκεκριμένα α) Η Εθνική Ομοσπονδία εδώ και 12 χρόνια με δεκάδες καταγγελίες και παραστάσεις που έχει κάνει έχει υποδείξει και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (όποτε έχουν ελενχθεί οι καταγγελίες, έχουν επαληθευτεί) ότι στους χώρους που διενεργούνται οι πλειστηριασμοί γίνετε ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από πλαστά και εικονικά τιμολόγια από έκνομες δραστηριότητες κ.λ.π. Έχει ζητηθεί λοιπόν όποτε διενεργείται πλειστηριασμός να ελέγχεται το πόθεν αίσχες αλλά και η προέλευση των χρημάτων όχι μόνο του υπερθεματιστή αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα ήταν η παντελής ύποπτη αδράνεια των αρχών. Η Εθνική Ομοσπονδία υπό της παρούσες συνθήκες απαιτεί από τη κυβέρνηση την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος της. Β) Είναι πασίγνωστο ότι στους κυριότερους και εμπορικότερους δρόμους των αστικών κέντρων της χώρας μας στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν ενοικιάσεις ε3παγγελματικών ακινήτων καταβάλλεται από τον επιχειρηματία ή τον επαγγελματία στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο λεγόμενος αέρας που μπορεί να ξεκινήσει από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να φτάσει μέχρι και εκατομμύρια ευρώ. Η παραπάνω παράνομες συναλλαγές έχουν διτό αρνητικό αποτέλεσμα και για την οικονομία και για την κοινωνία. Για τη οικονομία διότι τα παραπάνω ποσά συγκαταλέγονται στο μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δηλώνεται και φορολογείται και για την κοινωνία διότι το παραπάνω υπέρογκο κόστος που επιβαρύνεται ο επαγγελματίας που εκμισθώνει την επαγγελματική στέγη το μεταφέρει δια μέσου του κόστους των υπηρεσιών ή του προϊόντος στο τελικό καταναλωτή. Η Εθνική Ομοσπονδία προτείνει άμεσα σαν μέτρο για κάθε ενοικίαση επαγγελματικού ακινήτου που θα γίνεται αλλά και που έχει γίνει στο βάθος μιας 5ετίας να ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων πλευρών. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να υιοθετήσει τα παραπάνω τότε προκύπτει ευθέως ότι υποστηρίζει τους μεγαλοϊδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων και τους κάθε μορφής μεγαλοεργολάβους.
Γ) Ως γνωστόν η άδεια ενός ταξί σύμφωνα με τα ισχύοντα στο υπουργείο συγκοινωνιών κοστίζει 3.000€, σύμφωνα όμως με τους άγραφους κανόνες της αγοράς τα ποσά της απόκτηση μιας άδειας ταξί ξεκινάνε από τις 130.000€ και φτάνου μέχρι και τις 500.000€ στις πλούσιες τουριστικές περιοχές. Τα παραπάνω ποσά που διακινούνται δεν δηλώνονται δεν φορολογούνται και ανομούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται είτε τους ιδιοκτήτες είτε τους συνιδιοκτήτες των ταξί. Προτείνετε λοιπόν άμεσα τα παραπάνω ποσά να επισημοποιηθούν από πλευράς της πολιτείας διότι κατά αυτό το τρόπο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους θα αυξηθούν αν υπολογίσει κανείς τις δεκάδες χιλιάδες ταξί που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια της χώρας και θα βοηθήσει στη κατοχυρώσει του επαγγέλματος αλλά και της θέσεως των ιδιοκτητών και συνιδιοκτητών ταξί οι οποίο θα μπορούν με μία απλή ενεχυρίαση της άδειας του ταξί σε μία τράπεζα να λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο πολυετούς διάρκειας γεγονός που θα τους απεγκλωβίσει από συγκεκριμένα κυκλώματα που νέμονται το επάγγελμα με τοκογλυφικούς τόκους δια μέσου γραμματίων και συναλλαγματικών.
Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ομοσπονδία εάν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα της που προάγουν την προστασία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής δηλώνει αποφασισμένη να έρθει σε μετωπική ρήξη με τη κυβέρνηση αλλά και να αναζητήσει ποινικές ευθύνες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για απιστία περί το καθήκον.
                                                                             Μετά τιμής
                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου