Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/03/2010


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

Χαρακτηριστικό δείγμα της ασύδοτης συμπεριφοράς του τραπεζικού καρτέλ αλλά και της νοοτροπίας που διακατέχει τους εκπρόσωπους του, είναι το ακόλουθο συμβάν που σημειώθηκε από στέλεχος εισπρακτικής εταιρίας εις βάρος δανειολήπτη, το οποίο και μεταφέρεται αυτούσιο:
Εκπρόσωπος εισπρακτικής εταιρίας που ενεργούσε για λογαριασμό της Γενικής τράπεζας, τηλεφώνησε σε δανειολήπτη ο οπoίoς τύγχανε να είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να του υπενθυμίσει τις οφειλές του. Ο δανειολήπτης (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) απάντησε στον υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρίας ότι πρόκειται να υπαχθεί στο καινούργιο σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Παπανδρέου δια της αρμοδίας υπουργού κας Κατσέλη. Η απάντηση που έλαβε ήταν η ακόλουθη εκπληκτική. Ποιος Παπανδρέου, ποια Κατσέλη, ποιο σχέδιο νόμου και ποια κουραφέξαλα, εσένα δεν σε σώζει ούτε το Άγιο Πνεύμα.
Το ανωτέρω συμβάν που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλα παρόμοια περιστατικά και ανυπόγραφες καταγγελίες δανειοληπτών φανερώνει και περιγράφει ανάγλυφα το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα και το τι αντιμετωπίζει ο ανυπεράσπιστος Έλληνας πολίτης-καταναλωτής-δανειολήπτης.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι τεράστια, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και οι θεσμοθετημένες αρχές είναι σε θέση να προστατεύσουν το μέσο Έλληνα πολίτη από τις αρπαχτικές διαθέσεις των πάσης φύσεως καρτέλ και ολιγοπωλίων που στη κυριολεξία λεηλατούν τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών? Ποιος κυβερνά αυτό το τόπο? Η υπεύθυνη κυβέρνηση που εκλέχτηκε με τους ψήφους του ελληνικού λαού? Η βουλή των Ελλήνων που νομοθετεί? Ή το καρτέλ των τραπεζιτών?
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτηματικά πιθανότατα αποδεικνύει το γιατί σαν χώρα, σαν κοινωνία και σαν οικονομία έχουμε οδηγηθεί στο χείλος της χρεωκοπίας και της κατάρρευσης.


                                                                                 Μετά τιμής
                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου