Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. - ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ


Εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που κυριολεκτικά σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις συνεχίζονται οι απαράδεκτες τακτικές και μεθοδεύσεις των εισπρακτικών μηχανισμών του τραπεζικού καρτέλ, που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας και των χρηστών συναλλακτικών ηθών. Η Εθνική Ομοσπονδία δημοσιοποιεί συνεχώς τα απαράδεκτα περιστατικά που της καταγγέλλονται από δανειολήπτες-καταναλωτές και συγχρόνως τα προωθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές προκειμένου να καταδείξει όχι μόνο την αφόρητη καθημερινότητα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί αλλά και το γεγονός ότι αν δεν ελεγχθεί το τραπεζικό σύστημα και δεν συμμορφωθεί προς όσα ορίζει η νομιμότητα και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και της χώρας τότε θα είναι πολύ μακρύς ο χρόνος τουλάχιστον 5ετίας για να εξέλθει η χώρα από τη βαθιά ύφεση στην οποία κινδυνεύει να εισέλθει.
Πρόσφατα περιστατικά-κρούσματα :
Α) Εκπρόσωπος της Εθνικής τράπεζας τηλεφώνησε σε δανειολήπτρια-ελεύθερη επαγγελματία μητέρα 3 παιδιών στο ακριτικό νησί της Κω, της οποία το εισόδημα έχει μειωθεί κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 70%, με αποτέλεσμα να καθυστερεί τη πληρωμή των δόσεων της προς τη τράπεζα. Όταν ανέφερε προς τον εκπρόσωπο της Εθνικής ότι έχει να συντηρήσει 3 παιδιά της απάντησε “κυρία μου να αφήσεις τα παιδιά σου να πεινάσουν και να πληρώσεις τη τράπεζα”.
Β) Η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να πιέσει με αθέμιτο τρόπο δανειολήπτρια μισθωτή μητέρα παιδιών η οποία καθυστέρησε να πληρώσει προς τη τράπεζα ορισμένες δόσεις της απέστειλε τη καταγγελία της συμβάσεως όχι στη διεύθυνση της κατοικίας της που είναι η νόμιμη δηλωμένη διεύθυνση της αλλά στη διεύθυνση της εργασίας της, που ουδέποτε είχε δηλωθεί σαν διεύθυνση επικοινωνίας, με προφανή σκοπό να της δημιουργήσει πρόβλημα στον εργασιακό της χώρο γεγονός το οποίο πέτυχε.
Γ) Εκπρόσωπος της Citibank τηλεφώνησε στο γραφείο πελάτη της επιχειρηματία, συνεπούς στις υποχρεώσεις του, ο οποίος διατηρεί πολύχρονη συνεργασία με τη συγκεκριμένη τράπεζα μεγέθους πολλών χιλιάδων ευρώ, τον διέκοψε από σύσκεψη που είχε και με επιτακτικό και αυθάδη τρόπο του είπε, “από λογαριασμό κάρτας σας λείπουν 18€, εάν δεν πάτε αύριο το πρωί να τα βάλετε θα σας καταγγελθεί η σύμβαση”.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο πρωθυπουργός της χώρας κος Παπανδρέου “ κύριε Παπανδρέου ποιος κυβερνάει τη χώρα? Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι τραπεζίτες?
Κύριε Παπανδρέου πιστεύετε ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να εξέλθει από τη βαθειά ύφεση χωρίς να ελεγχθούν οι Σάιλοκ του τραπεζικού συστήματος της χώρας?
     

                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου