Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/03/2010

Για το χρονικό διάστημα, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2010, η Εθνική Ομοσπονδία , δέχτηκε εκατοντάδες τηλέφωνα , από αγανακτισμένους καταναλωτές – δανειολήπτες , οι οποίοι διαμαρτυρόντουσαν , για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις τακτικές , των εισπρακτικών εταιρειών.
          Σύμφωνα με γραπτές καταγγελίες δανειοληπτών, οι οποίες έχουν ήδη προωθηθεί προς διερεύνηση, στις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές, υπάλληλοι τραπεζικών εταιρειών, που ενεργούσαν για λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης και της Citibank, τηλεφώνησαν στο εργασιακό χώρο δανειολήπτη και όταν δεν βρήκαν τον ίδιο, ενημέρωσαν τον προϊστάμενο του και πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ( ο υπάλληλος σας είναι αφερέγγυος και να τον προσέχετε).
Σε άλλη περίπτωση δικαστικός επιμελητής , που ενεργούσε για λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης , κοινοποιώντας έγγραφο σε ηλικιωμένη δανειολήπτρια, την απείλησε με προσωποκράτηση.
Σε άλλη χαρακτηριστική περίπτωση , υπάλληλος της ΑΤΕ «που είναι τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο) και σε υπόθεση που αφορά , γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος τιμώντας την μνήμη του αποθανόντος πατέρα του , ανέλαβε να αποπληρώσει τις οφειλές του, προς την Αγροτική Τράπεζα. Όμως , λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας , για μεγάλο χρονικό διάστημα, έμεινε απλήρωτος , από το μέσο ενημέρωσης που εργαζόταν  και στην συνέχεια άνεργος  για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα , με αποτέλεσμα, να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του αποθανόντος πατρός του. Παρά το γεγονός , ότι ενημέρωσε την ΑΤΕ για το εργασιακό πρόβλημα , που αντιμετωπίζει, δέχτηκε , απαράδεκτες φραστικές επιθέσεις. Για την ίδια υπόθεση , σε σχετικό τηλεφώνημα που δέχτηκε , ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας η υπάλληλος της τράπεζας που πραγματοποίησε το τηλεφώνημα, μίλησε απαξιωτικά, λέγοντας « τον κύριο αυτό τον γνωρίζουμε , είναι κακοπληρωτής».
Οι παραπάνω περιπτώσεις , αναφέρονται σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα , για να γίνει πλήρως αντιληπτή, η εκτράχυνση της καταστάσεως , που επικρατεί , η ανελέητη επίθεση που δέχονται, από πλευράς των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών τα νοικοκυριά, με τους ελλειμματικούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι μικροεπαγγελματίες , που μαστίζονται από την κρίση, οι ημιαπασχολούμενοι, οι άνεργοι , οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα , που καθυστερούν να πληρωθούν τους μισθούς τους 4 και 5 μήνες.
Αν δεν ληφθούν, άμεσα μέτρα, από πλευράς της πολιτείας, για τον περιορισμό της ασύδοτης δράσης, των εισπρακτικών εταιρειών, αλλά και των εισπρακτικών τμημάτων των τραπεζών, τότε δυστυχώς , με μαθηματική ακρίβεια, οδεύουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις , σε κοινωνικές εκρήξεις και σε κοινωνική και οικονομική περιθωριοποίηση, μεγάλων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού.
                                                                             Μετά τιμής
                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου